Worden premies (en dergelijk) die door de KNVB aan de spelers van het NL-11tal worden uitgekeerd betaald met belastinggeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De KNVB genereert zijn inkomsten uit oa: -Verkoop televisie rechten -Contributie amateurs -Opbrengsten van oefenwedstrijden -Sponsoring Dus in zoverre worden de premies welke op het WK worden uitgekeerd niet van door de Nederlandse belastingbetaler betaald. Overigens heeft de Nederlandse voetbalbond heeft al vijftien miljoen euro aan WK-premies verdiend door de prestaties van Oranje. Mocht Nederland zelfs wereldkampioen worden, dan loopt dit bedrag nog veel verder op. De wereldkampioen krijgt 24 miljoen euro van de FIFA.

Nee, door de FIFA, de spelers mogen alleen belasting afdragen aan de staat.

Volgens mij door de sponsors van het NL-11tal

De spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de afdracht van de belastingen,dus wat zij krijgen van de K.N.V.B is bruto. Voor elke speler zal de belasting anders zijn, omdat zij niet allemaal hetzelfde verdienen ( verschillende clubs en in verschillende landen woonachtig ). Toegevoegd na 3 minuten: Als je bedoeld dat de premie betaald wordt met onze belasting centen, dan is het antwoord neen. De K.N.V.B heeft zelf inkomsten van de fifa e.z.v.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100