Waarom hebben sommige spelers hun voornaam op hun shirt staan, en anderen hun achternaam?

Ze mogen zelfs hun voetbalnaam of bijnaam (HULK) erop zetten. Maar dat draagt toch helemaal niet mee aan hun naamsbekendheid? Ook meerdere namen in één team maken het er niet makkelijker op: twee James' bijvoorbeeld...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De reden van deze "naamswijzigingen" op het shirt kunnen hele verschillende redenen hebben. Officieel is het gebruikelijk en staat er ook in de regels dat de achternaam afgebeeld moet staan achter op het shirt. Maar men kan een verzoek doen om de naam te wijzigen en dit ter beoordeling voorleggen. Het is dan ook zelfs mogelijk om een bijnaam achter op het shirt te dragen. Zo weet ik van Depay dat hij liever niet met zijn achternaam op zijn shirt heeft, dit heeft te maken met zijn verleden. Daarom speelt Memphis Depay dan ook met zijn voornaam op zijn shirt bij PSV. Dus onderhevig aan goedkeuring of afkeuring van de gekozen naam door de speler zelf staat het ze dus in principe vrij of de eigen naam te kiezen.

Spelers mogen dit helemaal zelf bepalen inderdaad. Als je het over de naamsbekendheid hebt, is het meestal het geval dat de spelers bekend zijn geworden onder die naam. Hulk zoals je al zegt, weinig mensen weten hoe hij maar echt heet. Kaka, Ronaldinho bijvoorbeeld ook. De andere reden voor een andere naam, is dat ze niet met de achternaam (naam van de vader) willen spelen. Memphis Depay bijvoorbeeld die zijn vader al sinds zijn 4e jaar niet meer heeft gezien.

Bronnen:
http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/223681_mem...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100