Staat een speler buitenspel als hij de bal krijgt toegespeeld van een medespeler die de bal vanaf eigen speelhelft vooruit trapt?

Ik zag daarnet in een wedstrijd hoe een speler vanaf eigen speelhelft de bal naar een speler trapte die buitenspel leek te staan, maar in de herhaling leek de nadruk gelegd te worden op het feit dat de bal vertrok vanop eigen speelhelft. Dus ben ik nu even verward, ik zocht het op bij Wikipedia maar daar vermeldt men het niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen als de aangespeelde speler op het moment van aanspelen nog op eigen helft stond, was het geen buitenspel. Zodra hij (op het moment van aanspelen) aan de andere kant van de middellijn staat en er staat geen tegenspeler tussen hem en de keeper, staat hij buitenspel.

Nee, hoor is ook buitenspel, het gaat om het moment van spelen, anders kan een speler alsnog halverwege veldhelft van de tegenpartij balletjes af gaan staan wachten.

Het gaat erom waar de speler staat die de bal krijg toegespeeld. Als die op eigen helft stond op het moment dat de pass gegeven werd kan hetgeen buitenspel zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100