Wat is bekervoetbal?

Ik ben niet zo heel bekend in het voetballen kijk het pas sinds een jaar, nu hoor ik heel vaak tijdens seizoenen dat er bekerwedstrijden worden gespeelt (bekervoetbal).. wat houd dat precies in aangezien het nog niet het einde is van het seizoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bekervoetbal is een afvalcompetitie. De winnaar mag Europacup spelen als prijs. Het idee is dat alle professionele clubs en de top dan de amateurclubs mee doen. Elke ronde wordt geloot en na het spelen blijft de helft (de winnaars) over. Dat gaat zo door tot de finale. Er zijn nog wel wat specifieke regels; zo doen de eredivisieclubs de eerste ronde niet mee en mogen amateurclubs altijd thuis spelen. Ook speelt de winnaar tegen de landskampioen om de Johan Cruijff schaal.

Je hebt verschillende prijzen die te winnen zijn. De KNVB beker is een competitie tussen alle clubs die bij de KNVB aangesloten zijn. (Zo kan je plaatselijke club tegenover een club uit de Eredivisie komen te staan) en dit is dan een bekerwedstrijd en de rest van de prijzen zijn meestal competitie gericht.

Je hebt bekervoetbal op alle niveaus al vanaf de F-jes. Maar degene die je op tv ziet zijn van volwassenen, daar kunnen ook amateurclubs aan meedoen maar die winnen meestal niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100