Ik zou graag willen weten , waarom het zo slecht gaat met Ajax de laatste tijd ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verschillende redene. Bij Ajax en Feyenoord is de druk veel hoger. Men verwacht veel van de spelers. Bij Az en psv zie je dat de supporters genoegen nemen met spelers zoals Vogel en Kew Jaliens. Deze 2 voetballers zouden bij Ajax meteen uitgefloten worden. Daarnaast is er gewoonweg teveel geïnvesteerd in verkeerde spelers. Sulejmani zat de laatste wedstrijd op de tribune maar is voor 16 miljoen gekocht. Andere clubs weten voor minder geld betere spelers te halen. Kijk maar eens naar de Zeeuw. Ik vind hem persoonlijk een geweldige speler en hij doet het uitstekend bij Ajax. Alleen az haalde de Zeeuw voor nog geen miljoen. Ajax heeft uiteindelijk (schatting) 6 keer zoveel betaald. Daardoor had az meer geld over voor andere spelers. Er waren onwijs veel trainerswisselingen. Iedere trainer had zo zijn eigen denkwijze en manier van spelen. En er hebben ook trainers tussen gezeten die gewoonweg niet goed genoeg waren. Louis van Gaal, Guus Hiddink en McLaren zijn gewoonweg betere trainers dan Marco van Basten, Danny Blind en Martin Jol. Hierover mag natuurlijk discussie zijn maar dit is mijn persoonlijke mening. Ik kan hem toelichten maar dan wordt het wel een erg lang verhaal. En dan nog 2 dingen: ik wil zeggen dat er bij Ajax aanvallender en mooier voetbal wordt verwacht. Bij psv vinden ze het niet erg om bij een 1-0 stand tegen Heracles even een half uur verdedigend voetbal te spelen. Bij Ajax verwacht men toch snel een 2-0 en mooi aanvallend voetbal. En dan is het ook nog zo dat de pers meer aandacht besteed aan Ajax. Dat kan positief werken als het goed gaat maar als het slecht gaat met je club komt overal een vergrootglas op. Dat is vooral slecht voor het zelfvertrouwen van deze spelers.

Omdat ze niet schiet, dus niet scoren. Om in Johan Kruijfs termen te spreken: 'Je moet schieten anders kun je niet scoren'.

Omdat ze nog steeds denken dat hun reputatie zo groot is dat tegenstanders hun bibberend staan op te wachten, in de hoop de schade beperkt te houden, ipv dat tegenstanders liever Ajax op visite hebben dan Twente. Ik denk verder dat er bij Ajax nog teveel individualisten rondlopen, die liever voor eigen gewin gaan dan een ploeggenoot de kans te geven te scoren.

ze zjin nog even slecht als altijd.

Dat hangt er maar helemaal vanaf, wat je onder slecht verstaat. Verwacht je de titel, dan gaat het slecht. Ajax staat wel stevig in de subtop, het gat met nummer 5 Heracles is fors. Op dit moment zijn FC Twente en PSV goed ingespeelde ploegen, die moeilijk verliezen. Ze zijn beide niet voor niets ongeslagen in de competitie. Ajax wisselt goede wedstrijden af met hele slechte, die ook worden verloren. FC Twente en PSV kunnen slechte wedstrijden met beter resultaat afsluiten. Het is een kwestie van kwaliteit. Er zijn een hoop goede spelers, maar de selectie is te smal en Ajax is te afhankelijk van individuele bevliegingen van spelers als Súarez en De Zeeuw.

Ze winnen te weinig wedstrijden.

Ik denk dat het slecht gaat met hun omdat ze geen vertrouwde trainer meer hebben. Ze hebben in een paar jaar tijd verschillende trainers gehad.

Omdat een club als ajax altijd moet presteren,en een naam hoog te houden heeft. Zo,n ploeg wordt geen tijd gegunt om rustig een goed elftal op te bouwen. Talenten die doorbreken zijn in Nederland niet te houden,en zijn binnen de kortste keren weg. En de ploegen die boven ajax staan zij hebben dan meer punten maar in feite zijn ze allemaal gelijk. Eerlijk gezegd stelt ons Nederlandse voetbal internationaal niet zoveel meer voor.

Naar mijn mening heeft dit te maken met de trainingswisselingen bij Ajax. Van Basten gaf veel geld uit aan spelers, (sulemani ,wiellaart,alsatti ) En dit terwijl trainer Jol het in deze spelers niet ziet zitten, en omdat het geld op is,moet Jol het doen met jeugdige spelers,en die zijn erg wisselvallig.

Omdat ze niet meekunnen met de betere ploegen..zoals wel vaker gebeurd met ploegen die het wat hoog in de bol dreigen te krijgen.. ;-)

Waarom gaat het slecht met Ajax? http://www.eredivisie.nl/statistieken

Omdat het spelers materiaal niet zo goed is in vergelijking met 1995/96. Dit heeft te maken met minder goede jeugd spelers en dat als er goede spelers zijn deze te snel verkocht en dan bij een europeese topclub op de bank/tribune zitten.

Omdat iedereen graag van Ajax wil winnen. De beste spelers worden gespaard om ingezet te worden voor de grote dag: de wedstrijd tegen Ajax. Een ander probleem van Ajax is de gemiddelde lengte van de spelers, ze boezemen geen ontzag in, het zijn balkunstenaars, ze zijn beweeglijk, maar dat is dan ook alles.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100