Wij doen mee aan schoolvoetbal, Weet er iemand een tactiek voor ons? we spelen in 7 tallen, 2 spelers zijn minder in het team.

Weet jij het antwoord?

/2500

Die 'mindere spelers' zul je dan waarschijnlijk het beste in het midden zetten als je echt goede spitsen en echt goede verdedigers hebt. Die 'mindere spelers' hebben maar 1 taak: zorg dat de bal bij de spitsen komt in de aanval en loop de tegenstanders in de weg bij de verdediging. Desnoods laat je de één meehelpen in de verdediging en de ander meer bij de spitsen. Laat ze hard lopen om hun gebrek aan techniek goed te maken. Als je verdedigers of spitsen ook niet zo goed zijn kun je het beter splitsen: 1 'mindere speler' in de verdediging en 1 'mindere speler' in de aanval. De middenvelders zul je dan ook moeten splitsen 1 met een grotere taak in de verdediging en 1 met een grotere taak in de spits. Zorg dan de 'mindere spelers' dan zo ver mogelijk uit elkaar staan, dus de een bijv links in de verdediging en de andere rechts in de spits. Ook afhankelijk van de voorkeurspositie van je goede spelers. Praat met elkaar over welke tactiek zoals hierboven staat het beste bij jullie past. Als je allemaal respect hebt voor wat je kunt en wat je niet kunt zal er een TEAM staan en heb je kansen. Help elkaar en kijk naar wat de beste plek is van de goede spelers zodat die wat extra kunnen doen omdat ze toch al op hun voorkeursplek staan. Succes.

Dat hangt er natuurlijk ook vanaf hoe de andere teams spelen en hoe de kwaliteiten van de anderen zijn. Stel je hebt 1 goede spits en 1 goede verdediger . Dan zou ik de 2 mindere spelers achterin houden links en rechts van de goal en net voor de goede verdediger. Daarvoor speel je met 3 middenspelers waarvan 1 als diepe spits. De mindere spelers moeten zoveel mogelijk storen en de bal direct aan de anderen afspelen. Maar heb je 2 goede spitsen dan zou ik de mindere spelers meer in het midden houden met dezelfde opdracht van snel afspelen naar de 2 verdedigers of de 2 spitsen. En dan zou je de mindere spelers zoveel mogelijk inschuivend naar voren of achteren kunnen gebruiken. En zijn de minder goede spelers conditioneel wel sterk dan gebruik je de conditioneel sterke spelers beiden om snel in en uit te schuiven zowel naar voren als naar achteren. Of een van hen met als voornaamste opdracht naar voren te gaan en de ander meer om snel mee te kunnen verdedigen. Maar het middenveld is het belangrijkste om snel te kunnen schakelen. Dus daar moet de tegenstander zoveel mogelijk worden gehinderd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100