Welke taal spreekt de bondscoach van Belgie met de spelers? (ik weet dat hij Nederlandstalig is, maar er zijn ook veel Franstaligen)

Weet jij het antwoord?

/2500

zowel Nederlands als Frans. Hij krijgt hierbij hulp van zijn assistenten. In Belgie spreken de meeste Vlamingen namelijk bijna geen Frans en de meeste Walen geen woord Nederlands. Om zich toch verstaanbaar te kunnen maken, moet de bondscoach zich dus een beetje aanpassen.

Marc Wilmots spreekt goed frans zie http://www.youtube.com/watch?v=oq7J1RnzVGM die talen die hij gebruikt zijn hun nederlands (vlaams) en frans. hiermee verstaat hij het hele elftal.

Deze vraag is al eens eerder gesteld. De voertaal is Frans, want de Vlamingen leren wel Frans en de Walloniërs leren haast geen Vlaams. Zie de vraag over de voertaal in Belgische sport, zoeken op voertaal is genoeg. Kan helaas geen link downloaden, sorry.

Ik ga ook voor Frans......Het Nederlands 11 tal begreep er namelijk niet veel van.....

Onze bondscoach is momenteel Marc Wilmots, die Franstalig is. Zijn Nederlands is niet zo goed, maar hij doet goede inspanningen om zich zo duidelijk mogelijk te uiten in deze taal. Met de Franstalige spelers spreekt hij dus Frans en ik denk dat zijn Nederlands goed genoeg is zodat hij zonder tussenpersoon kan praten tegen Nederlandstalige spelers. Voor andere gevallen, hangt ervan af hoe goed de bondscoach de taal van de andere taalgroep zal kennen. Als hij de ene taal minder beheert, of onvoldoende, zal hij waarschijnlijk zijn instructies doorgeven via een lid van de staf die de taal wel spreekt.

Bronnen:
Ik ben Belg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100