Hebben grensrechters een vaste zijde?

Staat Van Roekel (assistent van Kuipers) bijvoorbeeld altijd aan de kant van de dug-outs, en Zeinstra altijd aan de overkant van de dug-outs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je het zo vraagt weet ik niet of dat altijd zo is. Wel is het zo dat een assistent de gehele wedstrijd op dezelfde helft loopt. Zo heeft hij te maken met de voorhoede van beide partijen, de eerste helft aan de aanvallende kant van ploeg A, de tweede helft van ploeg B. Tenzij in het lagere clubvoetbal de clubassistenten, die draaien met de 2e helft mee naar de andere zijde.

De grensrechter staat altijd aan de linker kant van het doel.

Ja, als ik wiki goed interpreteer, dan hebben grensrechters hebben een vaste zijde. "Bij voetbal zijn er twee assistenten: één aan elke zijde van het voetbalveld, diagonaal ten opzichte van elkaar. De eerste assistent staat altijd aan de kant van de dug-outs. Hun taak is de hoofdscheidsrechter te assisteren bij beslissingen door middel van signalisatie met een vlag. Wanneer de grensrechters internationale duels vlaggen krijgen zij richtlijnen van de UEFA of de FIFA (wereldvoetbalbond). De assistenten krijgen bepaalde taken opgelegd door de KBVB (België) of KNVB (Nederland), maar ze kunnen ook verdere taken opgelegd krijgen door de scheidsrechter." http://nl.wikipedia.org/wiki/Assistent-scheidsrechter (en dan gaat het om het regeltje: De eerste assistent staat altijd aan de kant van de dug-out's)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100