Wat te doen als je linksbuiten of rechtsbuiten bent?

Ik speel nu al 7 jaar voetbal en ben best goed geworden.
Ik speel momenteel voor een provinciale team en sta linksbuiten-rechtsbuiten. M'n trainer zegt altijd dat ik niet weet waar ik me moet plaatsen en dat ik altijd voor hetzelfde actie ga. Verder wilt hij dat ik niet dribbel wat ik best raar vind. Vaak trek ik naar binnen en het werkt altijd dus begrijp ik z'n commentaar niet. En ik plaats me denk ik wel goed altijd breed houden bij balbezit en zakken bij balverlies. Ik zou graag wat tips horen voor wat ik kan doen als buitenspeler.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nouja, ik vind het niet 100% onlogisch wat je trainer zegt. Een rechts/links kan voor 2 dingen kiezen, mits er een spits is en een aanvallende middenvelder. 1: je loopt door tot links/rechts voor en geeft de bal voor (assist) aan de spits/linksvoor(als jij rechts staat) of aan de aanvallende centrale middenvelder. Je kunt de bal ook eerder afgeven zodat de spits door het midden kan. Jij moet dan steun aan hem geven door vrij te staan op zijn hoogte. Niet ervoor, anders is het buitenspel. 2: je loopt naar binnen en valt zelf met de spits/linksvoor (") aan. Als je deze tactiek kiest is jet logischer als er geen derde man in de aanval staat. Dat is waarschijnlijk wel zo, dus koeurt je trainer het af. Dus als de trainer voor een: 1-4-4-2 opstelling kiest kun je naar binnen lopen, kiest hij echter voor een 1-4-3-3 opstelling, dan "moet" je doorlopen en passen of al vroegtijdig afgeven en de spits/aanvallende centrale middenvelder zodat zij door lopen door het midden. Jij kunt dan steun bieden aan de flanken, dan kun je ook nog scoren.

Ten eerste je trainer heeft een rare speelwijze. Ik zou gaan trainen op voorzetten en je snelheid. Dan kan je er buitenom en naar binnen zodat je onvoorspelbaar word en dus moeilijker te verdedigen bent. Ik speel zelf geen voetbal maar kan ik kan aardig balletje trappen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100