Hoeveel seconden mag een keeper de bal vast houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tussen het moment dat hij hem vastpakt en hem weer weggooit mag maximaal 6 seconden zitten. Hij mag dan wel stuiteren tussendoor.

Bronnen:
Mijn man die scheidsrechter is

Dat bepaald de scheidsrechter. Als hij vind dat de keeper de bal te lang vast houdt, dan fluit de scheidsrechter daarvoor.

Dit mag niet langer dan 5 seconden...

Bronnen:
www.voetbalkennis.com

De exacte regel is om max. 6 seconden de bal vast te houden. Maar dat moet je met een korreltje zout nemen, het gaat er meer om in welke fase van de wedstrijd het is en of de keeper het meerdere keren doet. Als er voor de scheids voldoende aanleiding is fluit hij dan. Maar als er een 3-0 achterstand is voor een ploeg en de keeper doet er wat lang over, wellicht om de schade beperkt te houden, krijgt de keeper echt niet direct na 6 seconden een vrije trap tegen. Anders is dat natuurlijk als het 0-0 is diep in blessuretijd en een keeper rekt - wellicht voor de zoveelste keer - tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100