MOET je echt talent hebben om te voetballen of kan je ook door veel te trainen als spelen?

Ik bedoel hier geen 1ste klasse voor maar 3de of 2de provinciale, kan ik er ook komen als ik thuis hard blijf oefenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

thuis oefenen is natuurlijk wel moeilijk om beter te worden, als je thuis veel oefent wordt je individuele techniek misschien wel beter. Maar voetbal is natuurlijk wel een teamsport dus is het wel handig als je met een team traint.

Talent is natuurlijk wel makkelijk, maar neem bijvoorbeeld Van Nistelrooy. Hij was als kind helemaal niet zo'n goede voetballer, maar door veel te trainen en echt voor voetbal te leven werd hij steeds beter. Hij schreef bijvoorbeeld alle tips die hij kreeg in een schrift en trainde daarop. Door veel trainen kan je dus een heel eind komen, maar nooit vergeten dat je niet teveel moet doen, want dat is ook niet goed. Probeer daar een goede tussenweg in te vinden.

Ik zit nu 5 jaar op voetbal, de eerste 3 jaar pootte ik maar wat aan. Maar nu train ik de laatste 2 jaar altijd en geconcentreerd en ik voetbal in mijn vrije tijd. Dat helpt zo erg dat ik nu in de c1(2de klasse hoog) zit en aanvoerder ben. Iemand uit mijn team is vorig jaar met voetbal begonnen en had ook echt geen talent, maar hij doet wel zijn best en daardoor gaat het steeds beter. Dus mijn antwoord is: nee je hoeft geen talent te hebben, als je maar je best doet. maar talent helpt natuurlijk wel erg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100