Ik heb op wikipedia gelezen dat Juventus de enige club is die alle internationale prijzen heeft gewonnen . Welke prijs mist Ajax dan nog?

(http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_competition_records)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is inderdaad de UEFA Intertoto Cup. Juventus heeft deze in 1999 gewonnen (samen met Montpelier en West Ham United). Ajax zal deze prijs ook nooit gaan winnen omdat de Intertoto Cup sinds dit seizoen (2009/2010) niet meer bestaat. Het is niet echt een prijs, het was een soort van voorronde toernooi van de UEFA Cup, de winnaars van de Intertot Cup mochten namelijk mee doen aan de UEFA Cup van dat seizoen. Nu is de Intertoto Cup toegevoegd aan de UEFA Cup en het hele toernooi heet nu de Europa League. "The 2009 rebranding will see a merge of the UEFA Intertoto Cup producing an enlarged competition format, with an expanded group stage and changed qualifying criteria."

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Europa_League
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Intertot...

volgens mijn lieve vriendje en ajaxfan de uefa intertoto cup

De Italiaanse landstitel.

Ajax is toch een afwasmiddel, die winnen geen prijzen.

Ajax heeft nog nooit de Jaarbeursstedenbeker gewonnen. De Jaarbeursstedenbeker was een bekertoernooi voor voetbalclubs waar dertien keer om is gestreden. Het toernooi werd opgeheven nadat de UEFA besloot om vanaf het seizoen 1971/72 het voetbaltoernooi in eigen beheer te organiseren onder de naam UEFA Cup. http://nl.wikipedia.org/wiki/Jaarbeursstedenbeker

Volgens mij gaat het hier om de Intertoto Cup, die ze wonnen in 1999. De jaarstedenbeurs is niet door de UEFA georganiseerd, dus die kan mijn inziens niet bedoeld zijn en bovendien verloren ze beide finales in 1970/1971 en 1964/1965.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100