Welk bekerteam mag nu Europees gaan speeln?

De winnaar van de KNVb beker, plaats zich voor Europees voetbal. Als de winaar zich al reeds geplaats heeft daarvoor, komt de verliezend finalist ervoor in aanmerking. Dit was het afgelopen jaar het geval met Feyenoord.

Maar dit jaar zijn beide teams in de finale al verzekerd van Europees voetbal. FC Twente en Ajax, eindigen sowieso in de top 3, wat recht geeft op directe plaatsing voor Europees voetbal.

Welk team komt er nu in aanmerking?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de huidige opzet wordt, als zowel de verliezend finalist als de winnaar van het toernooi bij de eerste 3 ploegen in de eredivisie zit, de Europa League plaats vergeven aan de nummer 4 of 5 van de eredivisie, die dan geen play-offs hoeft te spelen om de laatste Europa League-plaats.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker#Eu...

Ajax en FC Twente eindigen vrijwel zeker in de top 3, en zijn dus verzekerd van Europees voetbal volgend seizoen. Normaliter, als de bekerwinnaar bijvoorbeeld een ploeg als De Graafschap is, is het zo: De kampioen speelt CL, de nummer 2 speelt voorronde CL, de nummer 3 speelt Europa League, de nummers 4 t/m 7 spelen play-offs voor de tweede voorronde v/d Europa League en de winnaar (of verliezend finalist indien de winnaar in de top 7 eindigt) gaat ook de Europa League (EL) in. Dit seizoen is het zo: 1. Kampioen; groepsfase CL 2. 3e voorronde CL 3. 3e voorronde EL 4. play-off ronde EL 5 t/m 8. Play-off voor 2e voorronde EL Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geïnformeerd:)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eredivisie_(v...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100