waarom hebben veel Nederlandse voetbalstadions wel bewegende reclameborden maar in bijv. Groot-Britannie niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Sommigen stadions zijn luxer

Nederland is een voetballand en daarom is alles qua voetbal netjes en zorgvuldig verzorgt tot in de top! In Groot Brittannië staat voetbal / Soccer niet zo erg populair in zijn schoenen.

Bedrijven betalen om op die borden te komen en hun reclame te laten zien. Bewegende reclameborden kunnen dus van meerdere bedrijven reclame laten zien in 1 wedstrijd en daar kan je dus ook meer mee verdienen. De investering is misschien flink hoger,dan kartonnen reclameborden, maar je kan er ook veel meer mee verdienen. Als minder bedrijven reclame willen maken in engelse stadions dan willen ze daar misschien niet teveel geld aan besteden. Het ligt dus een beetje aan de onderhandelingen met de bedrijven zelf en aan het stadion zelf of ze de investering waard vinden. Ik als groot bedrijf had het wel geweten, ik zou zelf de bewegende reclameborden schenken met als zakelijke voorwaarde dat ik in elke wedstrijd minstens 33% van de tijd te zien ben en dat voor 3 jaar :).

Ik ben al jaren fan van Glasgow Rangers, dat is Schotland, maar dat valt onder de UK waar ook Engeland bij zit. En ik kan je verzekeren dat ze daar wel degelijk (zelfs veel!) bewegende reclameborden hebben: ik kijk elke wedstrijd die Rangers speelt online en vind de reclame zelfs mooier en beter dan die van Nederlandse clubs.

Dit kan misschien ook niet omdat de tribunes zo dicht op het veld staat!

Het zou kunnen, omdat die borden in Nederland van stadion naar stadion worden gesleept. Als ik me niet vergis zijn er 4 stadionboardings in omloop. Iedere wedstrijd komen ze die opbouwen en afbreken en rijden ze naar het volgende stadion. Ik denk dat het is omdat de afstanden daar te groot zijn en ze dan teveel boardings moeten aanschaffen. De reden dat de mensen dichter op het veld zitten kan geen reden zijn, want deze boarding is dunner dan de oude draaibakken.

Nederland is een echt voetballand. En heeft er misschien meer geld voor over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100