Wat wordt bedoeld met "ëën lijn" in buitenspel- en niet-buitenspelsituaties?

Als bij in de richting van het doel lopende spelers het voorover staande hoofd van de verdediger en het achterwerk van de aanvaller één lijn vormen, is hier dan sprake van één lijn en dus is het dan geen buitenspel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op één lijn betekent eigenlijk dat de laatste verdediger met de voorste aanvaller op precies dezelfde hoogte staan met hun voeten.

Wat jij zegt klopt: als het vooruitgetoken hoofd van de aanvaller op één lijn staat met het achterwerk van de verdediger, dan is het geen buitenspel. Bij buitenspel geldt het meest vooruitgestoken lichaamsdeel waarmee een doelpunt gemaakt mag worden. Armen tellen dus niet mee. Schouders, benen, voeten e.d. wel.

Eén lijn bij buitenspelsituaties wordt eigenlijk meestal gezegt als de verdediging op een lijn staat. Dus dat de vier verdedigers op dezelfde afstand staan in de lengte van het veld, bijvoorbeeld alle vier ter hoogte van de 16-meterlijn. Wat jij beschrijft klopt inderdaad maar wordt zelden of nooit zo genoemd

Het is heel simpel. De laatste man ( verdediger ) is de ''buitenspellijn'' de grensrechter staat ook op deze lijn. Mocht de aanvaller met zijn neus bij wijze van spreke voorbij de verdediger staan is het buitenspel. Grensrechters fluiten trouwens nu ook wanneer het gelijk is. Omdat het dan twijfel is en bij twijfel wordt er gefloten voor de verdedigende partij.

Nee dat is geen buitenspel, aanvaller en verdediger staan in jou vraag op één lijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100