Waarom wordt er bij bv schaatsen niet gestart met een apparaat, maar staat er een starter met pistool?

De schaatser heeft zo dus elke keer een andere tijd tussen 'op uw plaatsen'en 'start' . bij een apparaat kan hier beter op getraind worden lijkt mij, omdat die tijd dan altijd hetzelfde is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lijkt me een prima idee. Er moet echter wel iemand de knop van het apparaat indrukken, wanneer het zover is en ook de mogelijkheid hebben weer af te blazen wanneer iemand tijdens de start beweegt. Een camera die bewegingen registreert en aangesloten is op het startapparaat biedt dan uitkomst. Op een vaste tijd tussen ready en go kun je dan trainen. Waarom dit nog niet gebeurt heeft wellicht de zelfde reden waarom er geen camera's op de doellijn staan bij (prof)voetbal: conservatisme. Het is een kwestie van tijd, dan wordt het wel ingevoerd.

Ja dat is zo, maar dan moet wel elke stadion zo´n ding hebben, omdat het dan standaard is gemaakt... Maar als het starten helemaal automatisch gemaakt wordt, dan krijgt men wel voordeel ten opzichte van de eerder verreden jaren, dus dan zou dat voordeel op kunnen leveren... Maar ja waarom niet, hier ook vooruitgang zou ik zeggen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100