arbitrage zijn, is dat ook kinderarbeid?

ik ben 15 en fluit 2 wedstrijden (minstens) per week. in de zaal periode krijg ik 250 euro. word dit ook gezien als kinderarbeid? (ik doe het vrijwillig, ik word niet gedwongen)

Toegevoegd na 11 minuten:
extra vraag: ik wil graag bondsscheidsrechter worden en had hier een aanvraag voor gedaan. maar dit kan pas vanaf je 17e. ik vind dit erg kwalijk. het gaat tog niet om leeftijd maar om de kwaliteit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen want je doet het vrijwillig. En het is niet echt werken.

Je mag met 15 jaar werken, er zijn wel wat regels, maar wat jij doet mag sowieso, of het nou als werk of als hobby wordt gezien: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/jongeren-en-werk/vraag-en-antwoord/hoe-lang-mogen-kinderen-van-15-jaar-werken.html verdient best goed trouwens, 250,- per wedstrijd. :-P Toegevoegd na 33 minuten: bondsscheidsrechter: De kans op problemen wordt dan groter, ruzie of soms zelfs gevechten en niet alleen met spelers maar ook met toeschouwers. Waarschijnlijk daarom die minimum leeftijd.

Definitie van kinderarbeid volgens de International Labour Organisation Economische exploitatie en werk dat naar alle waarschijnlijkheid gevaarlijk is of het onderwijs van het kind zal hinderen, of schadelijk zal zijn voor de gezondheid of de lichamelijke, geestelijke, intellectuele, zedelijke of maatschappelijke ontwikkeling van het kind. (Conventie van de Rechten van het Kind, Artikel 32.1). Lijkt me allemaal op jou niet van toepassing. Dat je pas vanaf je 17de bondsscheidsrechter kan worden is misschien gedaan, omdat je dan, wat steviger in je schoenen staat(geestelijk) dus wat volwassener bent en beter overzicht kunt houden. En dan worden jouw besluiten toch beter aanvaard dan wanneer dan wanneer er een kind van 13 of 14 staat. En ja ze moeten ergens n grens trekken, jij kunt het misschien wel aan met 15, maar n ander met evenveel technische kennis, zal het echt pas na zijn 17de aankunnen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100