mag je met hockey gebruik maken van een " links handige" stick?

Mijn zoontje gaat op hockey, hij is links. Staat er ergens in het reglement van de knhb dat de bolling van d stick aan een bepaalde kanu MOET zitten? zoneezijn er links handige sticks te koop, zo ja waar?

Gr

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, linkshandige sticks mogen. Volgens mij gewoon verkrijgbaar bij de decathlon en perry sport en andeere grote sportzaken

van wikipedia: -------- Doordat de stick conform de reglementen altijd de bolle kant rechts heeft en de platte kant links is deze alleen rechtshandig te gebruiken. Linkshandige sticks zijn niet toegestaan." -------- volgens mij zijn er geen linkshandige sticks te koop en ik heb ze dus ook nog nooit gezien.

Nee, sorry maar er bestaan geen linkshandige sticks. Ik ken genoeg mensen die links zijn en die gebruiken ook gewoon een normale stick. ;)

ja, er zijn wel linkshandige sticks maar die zie je echt zelden! en is heel moeilijk mee om te gaan. ik beb ook links en hockey zelf gewoon met een normale stick.

Bijna alle antwoorden kloppen maar voor een deel of helemaal niet. Er zijn geen linkshandige sticks, en ze worden ook toegestaan door de bond. Dit komt omdat iedereen links of rechts handig de rechtshandige stick hetzelfde beetpakt namelijk met links boven en rechts onder.

“De stick moet alleen aan de linkerzijde plat zijn. Dit is de kant die zich aan de linkerkant van de stick bevindt als de speler de stick zodanig vasthoudt dat de haak van de grond omhoog wijst.” Een stick die jij 'linkshandig' noemt is dus reglementair verboden.

Ja, je kan een linkshandige stick kopen op een hockeyspeciaalzaak in Amsterdam, Rotterdam of Deventer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100