hoe krijg ik speelgoedbeesten weer zacht?

Kunnen speelgoedbeesten waar veel mee gespeeld is weer zo zachtworden als toen ze nieuw waren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan door ze in de wasmachine te wassen op 30 graden, wasverzachter gebruiken en ze vervolgens gewoon aan de lucht te laten drogen. Beter is het om dit in het voorjaar te doen zodat de knuffels buiten kunnen drogen.

De knuffels van mijn kinderen doe ik altijd gewoon op 40 graden (soms nog even 'vlekvoorbehandelspul' erop) met wasmiddel, maar zonder wasverzachter. Als je dit normaal wel gebruikt, kun je dit natuurlijk gewoon doen, maar het is niet persé noodzakelijk voor een zacht eindresultaat. Na het wassen in de droger doen (kan niet wanneer er plastic rammeldingetjes in verwerkt zitten, wel oogjes en neusjes hoor, doe ik ook gewoon). Superzacht, schoon en fluffy. Als een knuffel niet gewassen hoeft/mag worden kun je met een gewone haarborstel (met die kunststof/metalen pennetjes en zo'n klein kunststof bolletje aan het einde van het pennetje) voorzichtig de vacht weer opfluffen. (Hoe heet dat eigenlijk? Is opfluffen wel een woord?) Een heel mooi resultaat! Maar wel voorzichtig, want sommige knuffelbeesten hebben een soort lusjes en als je iets te rigoureus borstelt kun je er een haal in trekken. Dat wil je niet...

als je het over knuffels hebt ,gewoon in de wasmachine wassen met wasverzachter erbij

Wasverzachter zou ik afraden bij baby's & peuters: azijn is even doeltreffend. Zelf steek ik knuffels in een kussensloop en was ze kort op 60° op lage toerental (kouder indien het gewoon opfrissen is). Daarna kort in de droger en eventueel verder drogen in de zon of op de verwarming (op een droge handdoek). Zeer vuile knuffels spoel ik eerst met koud water zodat de vlek niet fixeert. Als ze niet gewassen mogen worden neem ik ze af met een vod van badstof met zeep (handzeep is voldoende, alep is beter), daarna met een andere vod met azijn en wrijf ik ze droog. Een haardroger kan je ook gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100