Hoe kom ik aan gratis speelgoed voor een goed doel?

Hallo,

binnenkort wil ik een begin gaan maken met ontwikkelingswerk in landen waar mensen het niet breed hebben. In landen waar de ouders geen geld hebben om hun kind(eren) naar school te brengen, laat staan hen speelgoed te geven. Daarom ben ik op zoek naar speelgoed om deze kinderen blij te maken. Het mag van alles zijn, zowel voor jongens als voor meisjes.

Nu is mijn vraag: Hoe kom ik aan dit speelgoed? Ik kijk al meerdere dagen op internet en heb advertenties geplaatst, maar vraag mij af of er nog meer mogelijkheden zijn.

Hallo allemaal,

binnenkort wil ik een begin gaan maken met ontwikkelingswerk in landen waar mensen het niet breed hebben. In landen waar de ouders geen geld hebben om hun kind(eren) naar school te brengen, laat staan hen speelgoed te geven. Daarom ben ik op zoek naar speelgoed om deze kinderen blij te maken. Het mag van alles zijn, zowel voor jongens als voor meisjes.

Of heeft iemand van jullie iets staan waar jij/je dochter/zoon niets meer mee doet maar waarvan je het zonde vindt om weg te gooien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Plaats advertenties met jou telefoon nr bij de supermarkten . Vraag aan een huis aan huis krant of zij een stukje willen schrijven in hun blad !

Goede actie, toppie! Je kunt wat scholen benaderen om te vragen of ze mee willen helpen met deze actie. Denk dat er bij de kinderen nog heel wat afgedankt speelgoed ligt. Succes!

Acties houden

Zet een oproepje op Marktlaats en vraag aan jouw plaatselijke krant of je daar een oproep in mag doen door middel van een leuk artikel over je actie. Succes ermee!

Je kan aan scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken en jeugdwerkingen vragen of je je advertentie daar mag ophangen. Vooral jeugdverenigingen zijn gewoonlijk wel te vinden om mee te werken aan zo'n prachtig initiatief.

Gemiste kans: als je na Koninginnedag bij een container gaat staan met een bord 'hier speelgoed inleveren goede doel', krijg je genoeg. Ik heb jarenlang bij een container met een rommelmarkt gestaan om zulke spullen eruit te vissen, dus je kunt ook in contact treden met een organisator van een rommelmarkt en aangeven dat je mee wil helpen bij het opruimen. In de container hou je vooraan een plekje vrij voor goede spullen en de rest smijt je achterin.

Heel raar dat je daar nu mee komt, nu alle vrijmarkten van koninginnedag afgelopen zijn en er voor ik weet niet wat voor geld en materialen en speelgoed in de containers is gedonderd. Verder vind je oproep hier te wazig. Wat ga je eigenlijk doen? In welke landen? Hoe krijg je die spullen daar? Zonder goed verhaal en een degelijke onderbouwing krijg je ook geen medewerking van scholen. Waarom sluit je je niet aan bij SOSkinderdorpen of bij Emmaus, of bij Terre des Hommes of bij de Voedselbank. Er zijn acties en instanties genoeg die dit soort dingen regelen en goed verzorgen. Maar als je toch een suggestie wilt: http://www.gratisoptehalen.nl/toon.php?rid=10&status=aangeboden http://www.gratisaftehalen.nl/index.php?page=10

Er is al gezegd dat de vrijmarkt op 30 april daar de gelegenheid bij uitstek voor is. Het is mooi dat je iets wil doen voor een goed doel, maar volgens mij maken arme kinderen in ontwikkelingslanden hun eigen speeltjes en spelletjes met een creativiteit waar wij nog van kunnen leren. (Als ze niet mee hoeven te werken voor de kost)

Ik heb dat ook wel eens gedaan,.. speelgoed inzamelen.. Dan moet je gewoon naar de bartsmit GAAN en vragen of ze nog wat over hebben van oud speelgoed..

plaats een vraag op de website van clubvan100

Ik heb een tijd bij een hergebruik winkel gewerkt en weet dat ze daar veel speelgoed binnen krijgen. Het mooie aan speelgoed in dit geval is dat als de kinderen ouder worden ze er niets meer aan hebben ondanks dat het nog goed speelgoed kan zijn, ideaal hergebruik gerei dus. Waar ik werkte was in Nijmegen (zie link in bron) en daar hadden ze een ideële structuur, dus geen winst bejag. Ik weet dat er meerdere vergelijkbare hergebruik winkels verspreid over Nederland bestaan. Het lijkt me een plan om die aan te schrijven of langs gaan en te vragen of ze speelgoed voor je gaan verzamelen. Succes.

Bronnen:
http://overal.org/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100