Is pokeren nu een kansspel of behendigheidsspel?

Enige tijd terug is hier een uitspraak over geweest, ik weet alleen niet wat de uitkomst was?

En welke beweegredenen de rechter had?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Juridische doorbraak in pokerland geeft je misschien meer licht hierin! "Deze maand heeft de Rechtbank Den Haag een principiële en opmerkelijke uitspraak over poker gedaan. In een strafprocedure tegen een organisator van een pokertoernooi heeft de Rechtbank geoordeeld dat poker niet als kansspel kan worden aangemerkt. Een tegenslag voor de overheid in haar strijd tegen illegale pokerspelen..... " Toegevoegd na 3 minuten: Uitspraak is gedateerd d.d. augustus 2010, dus actueel!

Allebei. Je moet erg behendig zijn om te kunnen pokeren, maar het is en lijft een kansspelletje Toegevoegd na 1 minuut: Lijft=Blijft

Rechter ziet poker als behendigheidsspel. De Haagse rechtbank acht niet wetenschappelijk bewezen dat er sprake is van een kansspel. De rechter baseert haar uitspraak op onderzoek van hoogleraren Ben van der Genugten en Peter Borm. Zij concludeerden twee jaar geleden dat sprake is van een spel dat vergelijkbaar is met schaken en bridge.

Poker is een behendigheidsspel en geen kansspel. Daarom is het onterecht dat pokeren niet zonder vergunning mag worden gespeeld en dat Holland Casino het monopolie heeft over het spel. Dat stelt de Tilburgse hoogleraar Waarschijnlijkheidsrekening Ben van der Genugten, die een methode ontwikkelde om te beoordelen wat een zuiver kansspel is.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/buitenland/articl...

Zoals hierboven al eerder opgemerkt is, heeft de rechter onlangs uitspraak gedaan dat Poker een behendigheidsspel is. Wat bovengenoemde antwoordgevers niet vermeld hebben, is dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep is gegaan tegen deze uitspraak. Met andere woorden: Het kan nog veranderen. Oh en ik heb ook gelezen dat het voorlopig alleen nog geldt voor de pokervariant Texas Hold'm. http://www.allarts.nl/filelib/file/pokeren-uitspraakrechtbank-pokercity03-07-2010.pdf

Het is zo dat je het spel verloop kunt beinvloeden door een bepaalde tactiek /strategie dus zou je het als een behendigheidsspel moeten betittelen.

Het is een combinatie van beide. Maar volgens hoogleraren die hier onderzoek naar gedaan hebben en de rechter is meer een behendigheidsspel dan een kans spel. Maar uiteindelijk ligt het ook gedeeltelijk aan de kaarten die je krijgt. Als jij all in gaat met 4 heren terwijl je tegenstander 4 azen heeft dan was dat statistisch een goede zet. Maar zelfs als je goed speelt kun je verliezen. Het duidelijkste bewijs dat poker een behendigheidsspel is en geen kansspel zit hem erin dat goede pokerspelers consistent beter spelen dan gemiddeld en slechte consistent slechter dan gemiddeld. Terwijl bijvoorbeeld bij roulette iedereen gemiddeld gezien gelijk speelt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100