Ik heb het spel Carcassone gekocht. Nu is er 1 kaartje waarvan ik niet kan achterhalen waarvoor hij dient. Wie kan mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bordtegel komt uit "Graf, König und Konsorten". Dit is een uitgave die enkele eerdere uitbreidingen combineert. De tegel toont de "De Heiligdommen". Er zijn er 5 van. Dat zijn 5 nieuwe plaatjes met cultusplaatsen erop die ongeveer zoals het klooster gelden. Als je een poppetje op een kloostertegel zet is het een monnik. Een poppetje op een cultplaats is een ketter. De werking is net zo als bij een klooster: Wie als eerst zijn plaatje omringt krijgt de 9 punten, andere culttegels in hetzelfde gebied óf een kloostertegel in het gebied krijgt dan geen punten meer. Waarmee de spelers de monnik van het klooster dus ook punten afhandig kunnen maken. Je mag een cultplaats niet direct tegen een andere cultusplaats of het klooster aanleggen. Diagonaal dus wel. Toegevoegd na 2 minuten: Meer informatie over carcassonne kan je vinden in onderstaande links. Duitse link met uitleg: http://www.brettspiele-report.de/carcassonne-graf-koenig-und-konsorten/ Toegevoegd na 6 minuten: Ik zeg het verkeerd: Een cultplaats mag op zich direct aan één klooster worden gelegd, maar niet aan twee (zie afbeelding).

Bronnen:
http://echtecarcassonne.hyves.nl/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Carcassonne_(spel)
http://www.carcassonne.nl/

ik weet niet hoeveel carcassone spellen er zijn, maar ik vergelijk het maar eventjes met ons spel... (ons spel is een legspel, je maakt dan een stad met markten enzovoort) volgens mij is het gewoon een huisje, of een monument. als het een monument is zou het in de handleiding moeten staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100