Bestaat er een spel waarbij niemand verliest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja: wederzijdse liefde.

Treu or dare. Maar die kennen Hollanders bijna niet. Het spel kent veel humor en toch ligt de lat vaak hoog. Een echte verliezer is er bijna nooit. ( nouja behalve als je naakt een rondje om het huizen-blok moet rennen in de nacht en je word aangehouden door een agent. )

Niet dat ik weet, wel spellen zoals Pandemie, waarbij de spelers samen moeten werken en zodoende samen winnen of verliezen van het spel. Er is dus niet 1 verliezer

Doen-durf of de waarheid. Bij het bekende tikkertje, verstoppertje, Annemarie koekkoek en 10 tellen in de rimboe kan je nou niet echt zeggen dat er een verliezer is.

De bekende bierspellen. Althans... na afloop kan niemand zich herinneren wie er verloren had.

De essentie van een spel is dat er winnaars en verliezers zijn, dus er bestaat geen spel waarbij niemand verliest.

Touwtjetrek op de kermis voor kinderen is altijd prijs. Een potje voetbal dat in gelijk spel eindigt heeft geen verliezer en geen winnaar. Bij bergbeklimmen help je elkaar naar de top: daar heb je alleen maar winnaars (of alleen verliezers als de top niet gehaald wordt.)

Potje voetballen/basketballen, zonder de score bij te houden. Of lummelen!

Bijvoorbeeld bij "in de ban van de ring" het bordspel speel je tegen het spel. Je wint dus als groep of verliest als groep. Als niemand kan verliezen dan is er geen uitdaging aan. Neem bijvoorbeeld het rouvoet racespel (campagne spel). Zelfs als je helemaal niets doets win je nog. Het is dan ook absoluut GEEN leuk spel.

schaken, mits er in remise word geeindigd

je kan toch gelijk spelen met voetbal en volleybal

Er zijn natuurlijk heel veel soorten spelletjes, computerspellen,buitenspeelspellen,bierspellen enz. en gewoon bord spellen. Bij al die soorten zijn er wel een paar waarbij geen verliezers zijn, bijv. ik zie ik zie wat jij niet ziet, of bij hinkelen(buitenspeelspel) Waarscheinlijk weet je dat zelf ook wel, alleen heb je er niet aan gedacht.

Dance dance revolution ;-) Je kan het competatief spelen, dan heb je wel winnaars en verliezers, maar er zijn ook spelers die thuis spelen. Die spelen dan om hun conditie omhoog te krikken of hun eigen score te verbeteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100