Is het normaal dat mijn zoontjes van 6 en 11 al hun speelgoed demonteren?

Het valt me meer en meer op dat zij alles tot in het kleinste detail demonteren, ze spelen regelmatig met playmobil en als je in die dozen kijkt dan zijn die auto's bijvoorbeeld volledig ontdaan van wielen en dak. Ik kan me niet herinneren dat het bij mij vroeger ook zo was

Weet jij het antwoord?

/2500

Kinderen doen dat soms, en niet uit sloopzucht, maar uit nieuwsgierigheid. Vaak zijn het pientere of handige jongetjes die willen weten hoe een speeltje is gemaakt. Vaak gaan ze later iets met techniek doen. Het zit er gewoon al jong in....:-)

Ze zeggen wel dat je kan zien welke richting ze in de toekomst in gaan. Dus ze zouden later werk van kunnen maken.

Ja hoor dat is heel normaal bij sommige kinderen. Ik zou ze dus geen playmobiel meer geven maar ik zou naar de kringloopwinkel of een rommelmarkt gaan en een hoop oude electronische spullen halen (radio, cdapparaat, tv), de stekker eraf knippen (voor de veiligheid en originele ideeën...) en ze die geven! Succes gegarandeerd. Maar je kinderen zijn een combi van jou en je partner hè, geen klonen van jou! Verder was het misschien vroeger gewoon verboden of had je veel minder speelgoed om dit soort dingen te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100