Warom maken bedrijven zo snel nieuwe versies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een nieuwe versie kan het gevolg zijn van een verbetering, die inmiddels heeft plaatsgevonden. Een bedrijf wil natuurlijk, als het goed is, het beste product in de markt zetten. Bovendien zorgt een nieuwe versie altijd voor meer verkoop. Mensen, die de oude versie nog hebben, zullen overwegen, om de nieuwe versie aan te schaffen.

omdat ze allemaal steeds weer nieuwe dingen willen hebben voordat een ander bedrijf ze voor is. en mensen blijven toch kopen, sommige mensen moeten echt altijd het nieuwste van het nieuwste hebben

Voor snel veel geld.

Is een vicieuze cirkel, je moet mee blijven gaan met nieuwe versies anders val je al gauw buiten de markt. Als de concurrent het doet moet je mee. Ook is het zo dat technologische ontwikkelingen zo snel gaan dat wat vandaag nieuw is, morgen alweer verouderd is.

Omdat: - technische ontwikkeling snel gaat - een ander je voor kan zijn - het product wellicht verbeterd is, wat prettig is voor de consument - het kan leiden tot vervanging bij eigenaren of aanschaf van kandidaat consumenten waarbij zowel het een als het ander geld in het laatje brengt.

Ha, die LieaEmo; Dat is een mooi praktijkvoorbeeld van een kip & ei-verhaal: komen bedrijven met nieuwe producten omdat de consument erom vraagt of koopt de consument nieuwe dingen zolang de producent ze maar blijft aanbieden? Ik denk zelf dat fabrikanten vooral met nieuwe dingen blijven komen om hun omzet en winst op peil te houden. Dat is immers het doel van hun onderneming. Toegevoegd na 5 minuten: 'LieaEmo' -> 'LikeaEmo'

te snel nieuwe versies duidt op : - slecht product management - slecht quality. Het eerste omdat men de behoefte van de markt niet goed inschat en telkens er achterna moet hollen om de behoeften te dekken. Het 2de kan zijn dat er -kritieke- bugs zijn die opgelost moeten worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100