Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Een vanilla server (dus zonder uitbreidingen) kan je downloaden via: http://www.minecraft.net/download

daar klik je op Minecraft_server.exe als je die opent dan krijg je een server venster dat nieuwe werelden aanmaakt. Als dat klaar is sluit je je server af. en kan je je bestandjes configureren. Hiervoor zijn veel tutorials op youtube te vinden. Als het configureren klaar is kan je de server weer aanzetten en connecten.

Je kan ook kiezen voor plugins zodat je bijvoorbeeld een economie hebt en nog vele andere mogelijkheden zijn er ook. Je moet dan even kijken naar http://bukkit.org/

Deze servers zijn lastiger op te zetten en het lijkt mij verstandig om eerst een vanilla server werkend te krijgen en daarna ooit beginnen aan Craftbukkit servers ( http://bukkit.org )

Toegevoegd na 29 minuten:
Ook is het zo dat je de server constant op je pc aan moet laten staan. Anders is de server niet bereikbaar. Of je moet denken aan een VPS waar je de server op draait. dan staat die altijd aan maar kost ook wat. En je moet verstand hebben van Linux en of windows server
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding