Is het mogelijk om X-Plane te leren beheersen zonder enige ervaring?

Ik hoop dat deze vraag goed gesteld is, en het niet gezien wordt als mening :)
Ik heb dankzij jullie hulp nu de Logitech Saitek Yoke en X-Plane 11 gekocht. Ik heb echter nog geen rijbewijs, dus geen basiskennis. Ik heb geprobeerd mijzelf door wat tutorials op internet en het spel wat aan te leren, maar ik loop vrijwel continu vast met termen die ik niet ken etc.
Nu heb ik gelezen dat Microsoft Flight Simulator wel wat meer tutorials heeft, dus dat zou een optie zijn.
Nu is mijn vraag: Is het reëel dat ik het vliegen en de termen goed onder de knie kan krijgen met Microsoft Flight Simulator, zonder basiskennis van een auto, en al zeker niet van een vliegtuig? :)
Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, het is niet mogelijk X-plane te beheersen zonder enige ervaring, dan zou je in één klap een zeer grote groep piloten met een €185.000 kostende opleiding in hun hemd zetten. Om met MS flightsim te beginnen is leuk, maar is absoluut geen serieuze kandidaat om echt te leren vliegen bovendien krijg je niet alle termen en de primaire basiskennis mee tijdens die tutorials om überhaupt een vliegtuig aan de grond te krijgen(volgens de geldende regels van bijv. VFR). X-Plane is al een hele stap in de goede richting maar merk je dat de leer-curve nogal steil is. Je komt heel veel te weten op diverse fora, en ATC van X-plane geeft ook vluchtplannen uit om van A -> B te vliegen. Een goed forum om mee te beginnen vind je in de bron.

Bronnen:
https://www.avsim.com/forums/forum/334-the...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100