hoe kun je zorgen dat een oud spel beter werkt op een nieuwe pc, zodat hij niet steeds vastloopt na een paar uur?

Ik heb bijv. Rome Total War bij steam gekocht, maar na 19 uur speeltijd valt het spel steeds uit en komt de melding uit de foto in beeld. Dat is verschrikkelijk vervelend omdat ik er al veel tijd aan heb besteed en niet alle opgeslagen spellen kwijt wil.

Ik heb windows 7 64bit.
ik weet ook zeker dat m'n pc goed genoeg is om zo'n spel te kunnen spelen. Nieuwe en best grote spellen werken wel zonder problemen.

Total war is een spel uit 2004, toen er nog geen windows 7 was. Ik denk dat dat er misschien iets mee te maken heeft, maar weet het niet zeker. Ook weet ik niet of er standaardacties zijn die je moet ondernemen om een oud spel te kunnen spelen op een nieuwe pc, want na het downloaden heb ik hem alleen geïnstalleerd en verder niks anders gedaan.

precies hetzelfde heb ik met Stronghold 2, ook een spel dat ongeveer net zo oud is als total war. Ik hoop dat iemand weet of hier iets aan te doen is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal komt het door een nieuwere versie van directX. Hier is niet veel aan te doen, alleen een oudere directX installeren, maar dan krijg je weer problemen met nieuwere games. Oftewel: hier is niet veel aan te doen. Sorry dat ik het moet zeggen.

Tja als je het bij steam gekocht hebt dan is er misschien een forum te vinden die je kan helpen ? ik weet ook niet in hoeverre steam gekoppeld is aan total war in dit geval Maar wellicht kun je toch beter op zoek gaan naar versies op disk met serienummers ed ? Misschien is het draaien van een xp in een virtuele box met daarin steam en total war een optie ? Of nog een oude xp pc op de kop tikken en het daarop spelen ? ik weet niet in hoeverre total war een online game is ? of een dual boot ? met xp special voor die oude games ?

hallo, ik weet niet zeker of het werkt maar het valt te proberen toch? het kan misschien met de volgende stappen: ga met de rechtermuisknop op het spel staan( of maak eerst ff een snelkoppeling) Ga naar eigenschappen Ga bovenin naar compatibiliteit selecteer "dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor:" druk daarna op windows xp (service pack 3) Als het goed is zou dit moeten helpen. groetjes Toegevoegd na 59 minuten: p.s. bij mij werkte het bij grand theft auto san andreas. ik had windows 7 (nu 8) en ik heb hem toen terug gezet naar windows xp en toen werkte het spel prima!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100