Waarom wordt er bij Guitar Hero etc ge-motion captured?

Je zou ook gewoon concertfilmpjes van de artiesten op de achtergrond kunnen laten draaien :P

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou die vraag toch echt aan de makers van Guitar Hero zelf moeten vragen: Harmonix Music Systems, Inc. 625 Massachusetts Avenue, 2nd Floor Cambridge, MA 02139 support@harmonixmusic.com Ik vraag het mijzelf ook af, het zou toch veel leuker zijn als je echte beelden te zien krijgt!

Als je concertfilmpjes gebruikt betaal je ook de film rechten daarvan en dat is weer duurder dan een animatie gebruiken. Dus om het spel betaalbaar te houden, en om spelers niet teveel af te leiden tijdens het spelen.

Guitar hero is erg grafisch ingesteld, de frets die voorbijkomen e.d. Op de pc zijn de eisen al aardig hoog. Als je hierbij ook nog filmpjes wil gaan zetten zul je behalve een ongelooflijk grote installatiecd ook nog meer grafisch werk moeten gaan verichten. Dit is nog wel te doen op de pc. Voor een spelcomputer betekent dit dat alles nog moet gaan passen op 1 schijf omdat niemand erop zit te wachten om continu schijfjes te wisselen tijdens het spelen Ook de kosten zoals hiervoor vermeld spelen een rol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100