Hoe kan ik voorkomen dat mijn pc uitvalt tijdens het gamen?

Ik had Payday the Heist (illegaal) gedownload en toen kon ik een hele tijd spelen (zolang ik wou. Maar nu heb ik hem gekocht via Steam en kan ik hem maar een half uurtje spelen en dan gaat de PC op slaapstand. Is het Steam? De koeling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zet je pc op een paar blokjes hout, hierdoor kan je pc beter zijn warmte kwijt

Meestal is het de koeling je pc wordt warmer dan dat de koeling lucht kan afgeven daardoor valt je pc uit omdat je zware dingen doet je kan proberen om je pc koeling zelf schoon te maken of door een computernerd te laten op schonen en als dat niet werkt dan moetje een betere pc kopen ik neem aan dat je een laptop hebt ?

Je pc gaat in de slaapstand, omdat hij waarschijnlijk een bepaalde temperatuur bereikt. Hiermee bedoel ik, dat er op je pc is ingesteld/geprogrammeerd, dat wanneer hij een bepaale temperatuur bereikt, hij uit voorzorg voor doorsmelten o.i.d. in slaapstand gaat. Kijk even naar je koelers (waarschijnlijk even goed schoonmaken met bijvoorbeeld een schoon verfborsteltje). Kijk ook even tijdens het gamen met behulp van "Aida 64 Extreme" en "speedfan" hoe heet je cpu (processor), GPU (videokaart) worden. Zou je deze waardes daarna in een reactie op dit antwoord kunnen zetten? Vergelijk wel even de temperaturen vóór en ná het schoonmaken. (Graag beide waardes doorgeven). Hieruit zal ik vervolgens af kunnen leiden waar het probleem zich bevindt. Als laatste heb ik nog graag, dat je alle specificaties van je pc in de beschrijving zet. Mvg. tieskejansen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100