Ik heb Arena (schaakprogramma) gedownload, en ik zoek een optie waarbij ik zowel wit als zwart speel. Waar zit die?

(http://www.playwitharena.com/?Download:Arena_3.0.)

Kan ik niet vinden! Ik wil gewoon ff een partijtje van een website zelf naspelen. Echter ik kan alleen vinden dat ikzelf wit _of_ zwart speel; allebeide tegelijk kan niet.

Ik zie wel een optie om stukken neer te zetten ('Set up a position'), maar da's bij lange na niet zo handig als dat je zelf met je stukken kan schuiven.

Met de helpfunctie ben ik er ook niet uitgekomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat gaat helaas niet. Je kunt de engines wel uitschakelen, maar dan wordt je er steeds bij iedere zet met een popupje aan herinnerd, dat je geen engine hebt gekozen. Er zijn wel omwegen, b.v. door het level op infinite te zetten, zet terug laten nemen etc. maar dat is natuurlijk een ontzettend onhandig gedoe. Je wilt dus gewoon een schaakbordje op je scherm, en je wilt dat je computer niets berekent. Download dan even de gratis Fritz532. (5 MB) http://freechess.50webs.com/fritz.html Kies bij installatie voor Nederlands, en ga na opstarten van het spel naar de 10e optie onderin: "GAME" Daar zie je staan "Tegen Fritz spelen". Haal het vinkje weg, en je houdt alleen een keurig schaakbordje over op je scherm, waarmee je precies dat kan doen, wat je in je toelichting schrijft. Wil je bij het naspelen weten of Fritz eventueel nog een betere zet in de aanbieding heeft, dan vink je die optie tijdelijk even aan. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100