Kan een pc kapot gaan door een te zwaar spel?

Met een goedwerkend systeem. Goede koeling en alles.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee je pc bevriest hooguit of als je een zware game hebt die het eigenlijk wel doet en je gebruikt niet de temp beveiliging in je bios of die zet je verkeerd dat het echt wel eens kapot kan gaan maar het is echt een uitzondering een pc gaat kapot door verkeerd onderhoud vuile ventilators slechte koeling een drankje over je toetsenbord vochtige ruimtes en natuurlijk als je maar door blijft spelen ook als die elke keer uitgaat iets dat een pc echt naar de eeuwige jachtvelden kan jagen is kortsluiting en slechte koeling en overclocken

Nee, als de computer goed in elkaar zit en goed gekoeld word kan hij daar niet van stukgaan.

Met goede koeling ed niet. Meeste game-pc's gaan stuk door ontoereikende koeling. Bij een te zwaar spel zal alles wel trager gaan maar verder niks.

Onrechtstreeks wel. Indien het zwaar spel dermate veel van jouw pc vergt dat de koeling het niet meer aankan dan kan jouw pc daar op den duur ook mechanisch op crashen. Vooraleer het zover komt heb je dan al heel wat noodkreten van jouw pc genegeerd, zoals regelmatig blokkeren, hogere ventilatiegeluiden maken, controlelampjes die aangeven dat je teveel van je pc vraagt, geur van oververhitting enz. Dus ja, een pc kan kapot gaan door een te zwaar spel te blijven spelen. Fijn weekend nog!

De kans bestaat wel als je gaat overclocken met MSI Afterburner (GPU Overclock dus) enz. (Spreek uit ervaring) >.< Als je niks van overclocken afweet, dus niet aan beginnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100