Wat betekenen de tegels tw, tl, dw en dl bij wordfeud?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ofschoon ik Wordfeud niet ken heb ik begrepen dat het Engels is, en gebaseerd op Scrabble. Dus zal tw triple (driemaal) woordwaarde zijn, tl driemaal letterwaarde, dw double (tweemaal) woordwaarde, en dl tweemaal letterwaarde. Toegevoegd na 1 minuut: Wat dus inhoudt dat de punten zodanig verhoogd worden als je een woord op die tegels kunt leggen.

Tw= drie keer woordwaarde Tl= drie keer letterwaarde (dus 3x de waarde van de letter die er op ligt) Dw= twee keer woordwaarde Dl= twee keer letterwaarde (zelfde als tl alleen dan 2x) (alles ff vertaald in t Nederlands ;-))

TW = triple woordwaarde = Je krijgt drie keer de waarde van het woord dat je legt. DW = double woordwaarde = Je krijgt twee keer de waarde van het woord dat je legt. TL = triple letterwaarde = De waarde van de letter die je op dit vakje legt, wordt verdrievoudigd. DL = double letterwaarde = De waarde van de letter die je op dit vakje legt, wordt verdubbeld.

tw= triple word (drie keer woordwaarde) tl= triple letter (drie keer de letterwaarde) dw = double word (twee keer de woordwaarde) dl = double letter (dubbel de letterwaarde)

tw: drie keer woordwaarde tl: drie keer de letter die er op ligt dw: twee keer woordwaarde dl: twee keer de letter die er op ligt Maar nu komt het als je een woord legt dat over tw en over dw komt hoeveel keer de woordwaarde heb je dan? Dat zal ik je vertellen zes keer (drie keer twee).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100