Wie kent dit spelletje van internet? En bestaat het nog?

Tussen 2001 en 2004 (weet het niet meer precies) speelde ik geregel bij een kennis een spelletje op internet. Ik meen dat het Kubus heette, maar ik kan het niet vinden. Je moest gekleurde blokken over een vierkant vlak afschieten, een vloer zeg maar. Als er 3 van dezelfde kleur elkaar raakten verdwenen ze. Naarmate je in een hoger level kwam werden je allerlei hinderende blokken en muurtjes in de weg gesteld. Ik vond dat een leuk spelletje en zou het graag weer eens spelen.

Toegevoegd na 40 minuten:
Is dus geen Tetris en Bubbels. Vergat er nog bij te zeggen dat je van die blokken niet alleen de bovenkant, maar ook de zijkant ziet. En het spel is dus in perspectief.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je het spel bedoeld dat nu Cubis heet! (zie bron).

nou volgens mij heb je het over het meeste bekende spelletje van de pc en heet TETRIS....

Klinkt een beetje als bubbles of bubble-shooter (hoewel de blokken daarin dus rond zijn.) Google daar eens op en kijk of dat het spel is dat je bedoelt!

Google eens op "Egypt Puzzle Game". Ik kan niet checken of het klopt (iets met mijn Flash versie) maar het lijkt erg op wat je beschrijft.

Het spel dat je bedoelt kan ik in elk geval onder die naam niet vinden ( in verschillende download-arcades met elk ongeveer 5000 spellen), maar zo te horen is het een collapse of 3-op-een-rijvariant ; puzzelspellen waar er werkelijk legio van zijn. Het beste kun je je aanmelden op één van de sites uit de bronnen, en wellicht staat het er tussen. Er zullen ongetwijfeld meer spellen zijn die er op lijken. Echt heel oud is het voor een flashgame nog niet eens. Dit zijn twee van de grotere ; IBPro heeft ongeveer 5000 spellen en Freeplay het dubbele (maar wel veel overlap natuurlijk). Toegevoegd na 1 minuut: Of inderdaad een balletjes-schiet-variant. Uitermate verslavend.

Bronnen:
http://www.freestyle-gamerz.com/forums/
http://www.ibpdownloads.com/ipb/index.php?...

Dan moet het deze zijn: http://www.spele.nl/game/blokjes_schuiven/fushion.html

BlockOut. Toegevoegd na 1 minuut: Da's een soort 3D-Tetris. Veel leuker dan Tetris.

Bronnen:
http://www.blockout.de/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100