weet iemand welk spel dit is :$ voor mijn presentatie over computerspelletjes :)

heel oud spelletje en is een van de eerste 3d spelletje ofzo en dat is met duitsers en alles en een heel eng soort van kasteeltje en alles, ik moet dit weten voor mijn presentatie volgende week :$

kaylee.

Weet jij het antwoord?

/2500

aan je beschrijving te zien is het : Wolvenstein 3D\dit was een spel dat ging over een gevangende die vast zit in een nazi kasteel waar van alles gebeurt, hieronder een screenshot !

Wolfenstein 3d natuurlijk :-) Wolfenstein 3D is een computerspel ontwikkeld door id Software in 1991. Het is een van de eerste videospellen die door de ogen van het karakter wordt gespeeld (first-person shooter). Het spel was voor zijn tijd revolutionair. In het spel moet de speler door veel doolhoven heen om het einddoel te bereiken. De vijanden bestaan uit gewone Wehrmachtsoldaten, SS'ers, Duitse Herdershonden, zombies, de Duitse Gestapo en vliegende Hitler klonen. Ook komen er in een geheim Pacmanachtig level gekleurde spoken voor. De eindbazen van elke episode zijn kopstukken als Goebbels, Göring en Hitler zelf. Kijk hier voor plaatjes uit wolfenstein 3d http://www.google.nl/images?hl=nl&biw=1664&bih=749&q=wolfenstein+3d&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=_AJ2TeflH4aLswarp7SIBQ&ved=0CDQQsAQ

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wolfenstein_3D
http://www.google.nl/images?hl=nl&biw=1664...

volgens mij was dat wulfenstein het was het eerste first person shooter spelletje waar je door de ogen het character keek.

Er is ook een video beschikbaar die oude tijden doet herleven!

yep, dat is zeker weten wolvenstein 3D. goeie herhinneringen aan die spel... wat vel mensen vaak verkeerd hebben is dat zij denken dat dit spel de allereerste FPS (of was het nou RPG?) is, maar dat is niet zo. DAT is doom 1. en die is ook 3D. wat wel zo is is dat wolvenstein 3D 'de vader van alle FPS waren'. ook had wolvensetein 3D al object scripting, en doom 1 dus niet. dus bij doom 1 zullen er geen geheime kamers opengaan als je op een knop drukt (want die waren er niet XD)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100