Hoe kan je opnieuw dezelfde droom ervaart als je na een uur opnieuw in bed stapt, zie uitleg?

Als ik wakker wordt door een droom, blijf ik vaak nog even liggen om in wakkere toestand verder te dromen. Tenzij het een nare droom was.
Dan stap ik uit bed en ga wat anders doen. Na een uur is mijn gedachten helemaal niet meer bij de droom en ga ik weer na bed.
Op het moment dat mijn benen op bed zijn en mijn hoofd het kussen raakt, dan komt plotseling de beelden van de droom weer in mij op. Terwijl ik daar nog steeds niet aan dacht als ik de slaapkamer in loop of op het bed ga zitten.

Hoe kan dit?

In het uur heb ik de droom heel erg goed kunnen loslaten en nadat ik opnieuw in bed lig, kan ik wel goed inslapen doordat ik opnieuw de beelden goed kan loslaten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is hetzelfde principe van: Je opeens weer een situatie, naam of liedje herinnert omdat je weer in de omgeving komt waar je het gehoord of meegemaakt hebt. Je bevinden in de omgeving, roept onbewust de herinnering weer op. De droom was heftig. Die zit nog in je systeem, al ben je je er niet van bewust. Op het moment dat jij weer in je bed (waarvan je uit de droomsituatie kwam) stapt, plopt de herinnering weer naar boven. Toegevoegd na 1 minuut: Ik maak zelf regelmatig mee dat ik bv opeens weer een naam weet van een persoon die ik vorige maand ontmoette. Ik was de naam volkomen vergeten, maar omdat ik me nu weer in de omgeving bevind waar ik die persoon ontmoette, komt de naam zomaar weer bovendrijven. Het is een bekend gegeven. Zo zal het absoluut ook met jouw droom werken. Toegevoegd na 27 minuten: Kortom: Je hersenen slaan de verkregen informatie op door het te relateren aan andere factoren zoals bv omgeving, geluiden of mensen. Kom je weer in contact met die omgeving, dat geluid of die persoon, dan gaat als het waren het laatje open waarin de informatie zat die je dacht te zijn vergeten.

Kom omdat je geen goed bed hebt.. als je droomt slaap je eigenlijk niet goed. Koop een goed matras, en kussen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100