Waarom droom ik tijdens een meditatie?

Ik slaap niet, ik kan eruit stappen wanneer ik dat wil.
Maar de beelden die ik zie hebben precies hetzelfde effect en gevoel alsof ik droom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is het grote duistere gebied tussen de werkelijkheid en het onderbewuste. Tijdens een meditatie geef je het lichaam rust en krijgt de geest wat meer ruimte, als het goed gaat wordt het lichaam steeds meer passief en de geest wordt steeds krachtiger. Je fantasie en je onderbewustzijn nemen het nu over, op dit punt aangekomen is alles mogelijk, visioen achtig ervaringen, waar je zelf nog de leiding in hebt, beelden maar ook kleuren en geuren en vooral het gevoel er bij, het is als een soort dagdromen, maar dan veel sterker. het lijkt me, dat je een aantal belangrijke zaken hebt losgelaten en deze ruimte opnieuw wordt ingevuld door deze nieuwe ervaringen. De kaarten zijn opnieuw geschud, nu nog even afwachten wat er op tafel komt.

Het kan zijn dat je geest op het randje van inslapen komt tijdens je meditatie. Dan kan er hypnagogie optreden, waarbij er inderdaad droombeelden op kunnen treden terwijl je je daar bewust van bent. Dit is niet ongebruikelijk als mensen gaan slapen, maar door de hele nacht slaap en dromen die tijdens de slaap optreden herinneren mensen zich die specifieke toestand meestal niet. Jij wel, omdat je niet gaat slapen, maar na je meditatie weer opstaat. De droombeelden die optreden tijdens hypnagogie worden hypnagoge hallucinaties genoemd, en worden vaak beschreven als extreem levensechte droombeelden. Klinkt dat bekend?

Is het dromen wat je doet of heeft t te maken met diepere vragen en antwoorden over dingen waar je overdag mee te maken hebt. Hoewel het mij niet vaak overkomen is heb ik wel tijdens meditaties antwoorden gekregen op vragen die mij bezig hielden, en denk dan ook dat mediteren een manier is om contact te maken met je innerlijke zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100