Wat heeft de kleur paars,precies voor betekenis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor mij zelf hoort paars bij violet en lila, deze kleuren betekenen voor mij zelf, onpeilbare ruimte, spiritueel, ongrijpbaar, liefdevolle hulp, intense warmte, energie vanuit de kosmos, onzichtbare helpers, uitgestoken handen, het is de kleur van mijn" THUIS" waar ik vandaan kom, iets wat op een hemel lijkt, maar het niet is.

Paars heeft als rooms-katholieke liturgische kleur een betekenis die samenhangt met boete doen en wordt gebruikt voor de advent en vasten oftewel veertigdagentijd (de tijd voor Pasen). Tegenwoordig wordt paars ook gebruikt voor begrafenissen. Maar in de politiek ligt de betekenis weer anders......

Paars is de kleur van waardigheid, van macht en ijdelheid. Van drift en conflict, van rouw, koninklijkheid, relegie en spiritualiteit. Toegevoegd na 19 seconden: religie

Deze heb ik van WikiPedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Paars En deze van een bestand: Paars - (Goethe) Paars is koninklijk en waardig Paars boezemt ontzag in Paars is inventief, vol inspiratie en originaliteit Paars is spiritueel Paars is strijdlustig en verraderlijk Paars zorgt voor zelfverzekerdheid en verstekt het gevoel van eigenwaarde Paars kan ook deprimerend zijn en gevoel van isolement opwekken (Beintema) Paars staat voor macht, geloof en ijdelheid Paars staat ook voor het buitengewone, onconventionele en het extravagante Paars is origineel Paars is opdringerig Paars staat voor fantasie en magie (Heller) Paars staat voor het onbewuste, het geheimzinnige Paars is dreigend (Itten)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Paars

Paars is de kleur van: rouw, boete, vasten, ingetogenheid, onderdanigheid.

Bronnen:
http://www.omgangsvormen.nl/kleuren.htm

Paars Sleutelwoorden bij paars:onderscheidingsvermogen - mystiek - spiritueel - intuïtie - wederopbouwer van idealen - godsdienst - toveren Roze: verzachtend - genezend - liefde schenken Wit: het zijn - het licht - reinheid - onschuld - harmonie. Chakra : voorhoofd oftewel derde oog ( de chakra die hoort bij violet is de kruin) Kristallen/edelstenen : amethist, borniet, pauwoog, fluoriet, paarse kunziet, sodaliet, sugiliet. Paars in de Tarot: Mengkleur van rood en blauw. De verzoener tussen ziel en lichaam, de hoogste vibratie van licht (rood overheerst). Spiritualiteit en mystiek. Onderscheidingsvermogen. Bewustzijn. Violet, paars, purper en lila in het positieve: koninklijk, priesterlijk, macht, heerschappij en verfijnde gemoedsbeweging. Violet, paars, purper en lila in het negatieve: ernst, overweging, boetvaardigheid, weemoed, macht, heerschappij, conflict, labiel, heimwee naar het licht, duister licht, koude warmte en verstarde levendigheid. Sterrenbeeld bij paars: boogschutter Planeet bij paars: jupiter Paars is een meditatieve kleur die het diepe bevrijden van de geest kan bewerkstelligen. De intuïtie wordt erdoor versterkt en inzichten worden veel duidelijker. Deze kleur is duidt op de macht over het bloed en de doorzichtigheid van de hoogste vorm van kristalisatie. Als geestelijke complementaire kleur van lichtgroen is het de duiding voor het absolute binnenste van de ziel die met het individuele plan van het leven te maken heeft. Hou je van paars? Dan ben je mysterieus, heel creatief en pik je heel snel nieuwe spirituele ideeën op. Het zijn mensen die zich anders dan anderen beschouwen en weinig conventioneel zijn. Vaak is het ook de favoriete kleur van kunstenaars die niet zelden in conflict zijn met zichzelf wat te verklaren is als je weet dat paars een mengeling is van contrasterende kleuren. Het blauwe in paars brengt je rust en balans, de rode kleur in paars is hevig en uitbundig. Mensen in de omgeving van paars-liefhebbers zien hen als vrijgevig en charmant maar moeilijk om te leren kennen en mee te leven. Zelfs als je een open gesprek hebt met een paars-mens blijf je achter met een gevoel van geheimzinnigheid, het nooit laten zien van het achterste van hun tong. Mensen die niet van paars houden zijn heel aards gericht en conventioneel. Ze willen altijd aardig gevonden worden maar zijn onzeker in hun binnenste. Ze kunnen ook moeilijk dingen uit hun verleden lossen waar ze het moeilijk mee hadden.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infoyo.nl/spirit...

Paarsis een oud woord dat via het Oudfranse pers teruggaat op het Middeleeuws Latijnse woord persum dat donkerblauwe stof of kleur betekent.

Vanuit het oogpunt van spiritualiteit staat paars voor een hoog bewustzijn. Dit houd niet automatisch in dat men méér is dan de ander. Ieder is gelijk maar staat op een andere plek op de [levens]ladder

Paars heeft, behalve dat het paars is en een mooie kleur geen enkele betekenis. Als er betekenissen zouden zijn,hebben mensen die er aan gegeven. Maar aangezien paars geen bewustzijn heeft, heeft het daar geen weet van!

Om het simpel te houden is er geen heel verhaal nodig, en is 1 woord genoeg.... Paars = Spiritualiteit.

Kleine toevoeging: een vrouwelijke kleur, maar dit minder dan roze.

Spiritualiteit, Healing-energie

De kleur paars betekent dat je je heel hard hebt gestoten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100