God schiep een man en een vrouw. Kregen zonen. Hoe kan er dan een hele mensheid ontstaan zonder incest te plegen ?

Dit vraagt mijn dochtertje aan mij. Zij zit op een christelijke school waar de Bijbel aangehaald word. Ikzelf geloof niet in de Bijbel. Hoe moet ik hierop antwoorden?
ik heb al gezegd dat ze het op school moet vragen , maar daar geven ze geen antwoord op deze vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de bijbel trouwde Kaïn een vrouw van een ander volk. Conclusie: het scheppingsverhaal gaat over het ontstaan van het joodse volk, niet over het ontstaan van de mensheid. Als er een ander volk was, waren er immers al mensen. En verder kun je je dochter natuurlijk gerust zeggen dat je niet gelooft dat het echt zo is gebeurd als in het verhaal, dat mensen dit heel lang geleden hebben verzonnen als mooi verhaal over waar ze vandaan kwamen, omdat ze zelf niet wisten hoe het echt zat.

Dat kan ook niet. Daaraan kun je zien dat de bijbel veel sprookjes bevat. Dat boek is niet bedoeld voor kritische mensen. Je moet gewoon eerlijk zijn tegen je kind en zeggen dat je het ook niet gelooft.

Als jij zelf niet zo heel christelijk bent, kun je haar toch uitleggen dat de bijbel een boek is dat geschreven is door mensen die nog niet precies wisten hoe het in elkaar zat? En dat de verhalen in dat boek geschreven zijn om de mensen uit die tijd een bepaalde, belangrijke les te leren? Dus dat het geen absolute waarheid is? Of breng je je dochter dan in een lastige positie?

Adam en eva waren de eerste mensen op de wereld. maar ik denk dat er naast adam en eva meerdere mensen zijn gemaakt in het begin, zodat ze zich toch konden voortplanten

Ja, als je eea doorleest schijnt dat te kunnen. Er is een complete engelse website hieraan gewijdt, zo belangrijk is deze vraag. Ze zeggen onder meer dat er naast de 3 zonnen, nog meer kinderen waren. In totaal 33 zonen en 23 dochters. HOE ze dat voor elkaar hebben gekregen is mij een raadsel. Want zelfs al zou je elk jaar een kind krijgen, en op je 17e beginnen, dan kom je nog op je laatste kind op 73 jaar.. Dit schrijft de site http://www.christiananswers.net/q-aig/aig-c004.html: Cain was the first child of Adam and Eve recorded in Scripture (Genesis 4:1). His brothers, Abel (Genesis 4:2) and Seth (Genesis 4:25), were part of the first generation of children ever born on this earth. Even though only these three males are mentioned by name, Adam and Eve had other children. In Genesis 5:4 a statement sums up the life of Adam and Eve—“And the days of Adam after he had fathered Seth were eight hundred years. And he fathered sons and daughters.” This does not say when they were born. Many could have been born in the 130 years (Genesis 5:3) before Seth was born. During their lives, Adam and Eve had a number of male and female children. The Jewish historian Josephus wrote that, “The number of Adam's children, as says the old tradition, was thirty-three sons and twenty-three daughters.”[11]

Eva was volgens de verhalen niet de eerste vrouw op aarde, dat was Lilith, de eerste vrouw van Adam. Ik weet niet of er gezegd wordt dat zij de eerste mensen waren of de enigen. Als daar niks over gezegd is, zou ik maar zeggen dat er na hen nog een paar andere gemaakt waren. Maar dat een kind dat soort onzin moet leren, terwijl jij er zelf niet eens in gelooft, is wel een heel lastige zaak. Dan moet je haar dus dit soort sprookjes gaan aanleren, wil je dat wel? Maar als dit de enige school in de buurt is, of de school die voor de rest het beste voor haar is, heb je niet altijd de keus natuurlijk. Zeggen dat ze onzin leert, lijkt me niet handig. Dan gelooft ze misschien niets meer wat haar leraren zeggen, kan ze misschien heel onzeker van worden. Misschien kan je (ik weet niet hoe oud ze is) haar uitleggen dat het zo lang geleden is dat niemand precies weet hoe het zit, en dat sommige mensen de bijbel geloven, en andere mensen de evolutietheorie of weer andere verhalen.

De bijbel is niet gebaseerd op de werkelijkheid hoor! Adam en eva kregen inderdaad 2 zoons maar god was niet achterlijk die schiep ondertussen echt wel meerdere mensen om incest te voorkomen. Het is maar een verhaal met adam en eva +kids in de hoofdrol. Die andere mensen doen er dan even niet toe. Kortom zeg haar maar dat nadat adam en eva er waren, god nog meer mensen geboetseerd heeft maar dat die geen rol speelden in het verhaal.

Het lijkt me verstandig eens een gesprekje met de schoolleiding te voeren. Een kind kan erg in verwarring raken door tegengestelde boodschappen van thuis en op school. In zo'n gesprekje kun je duidelijk maken wat het thuisstandpunt is en overleggen wat je (aan beide kanten) kunt doen om het kind niet onzeker het bos in te sturen. Als ' de stof' op school als waarheid wordt gebracht, brengt het kind dit ws op een lijn met lezen en taal. De school kan rekening met anders opgevoeden houden, door het te brengen als: " Gelovigen denken dat" .. enzovoort. Dan heb je al een groot obstakel weggehaald. Overigens had je dit soort lastigheden al wel wat kunnen voorspellen toen je je kind naar een Christelijke school deed. Maar het is nooit te laat. Overigens worstelen gelovigen ook met vragen als waar jij nu mee komt. Het is misschien nog wel het gekst dat een echtpaar, waarvan de vrouw uit 's mans rib gevormd is, zich heeft voortgeplant.

Alhoewel ik een Believer ben en geloof in God als Creator, vind ik het scheppings verhaal een broodje aap. Zelfs de Dode zeerollen geven een heel ander verhaal aan. Ik kan mij meer vinden in de eerste onderstaande link. Het Universum is onmetelijk groot, zou het niet van grote arrogantie getuigen, als wij denken dat wij de enigsten zijn in dit universum? http://www.grenswetenschap.nl/blogs/De-Starchild-Skull-Genetisch-Enigma-of-MensAlien-Hybride/ Doch om het aan een kind uit te leggen van 8 jaar is inderdaad heel moeilijk..... het is inderdaad dan ook een sterrenkind, net zoals mijn kleinzoon van 7 jaar. Die komt ook met dat soort vragen bij zijn ouders, die dan zeggen vraag dat maar aan oma, die heeft er meer verstand van (hahaha). Hier lees je meer over sterrenkinderen: http://www.spiritlijn.com/sterren_kinderen.htm Maar probeer je kind altijd te helpen om te zoeken naar antwoorden en doe het niet af als stom of raar, je krijgt er alleen maar gefrustreerde kinderen van en die zijn er al genoeg op deze aardbol.... Heel veel sterkte met de ontwikkeling van je kind. En onderstaand meer wetens waardigheden hier over. http://www.grenswetenschap.nl/blogs/De-Starchild-Skull-Genetisch-Enigma-of-MensAlien-Hybride/ http://www.mythicjourneys.org/bigmyth/download/MAYAN_CREATION_dutch.doc http://www.theosofie.net/sunrise/sunrise2002/janfeb2002/mayas.html http://www.allaboutscience.org/dutch/evolutie-van-de-mens.htm

Leg uit wat een metafoor is. Zodra je daar mee klaar bent, leg je dochtertje dan uit dat het scheppingsverhaal een metafoor is voor het ontstaan van het universum en het onstaan van intelligent leven. Hierbij kan je uitleggen dat ten tijde van het ontstaan van het Adam en Eva verhaal de mensheid nog niet zo ver ontwikkeld was qua intellect, kennis en technologie om het onstaan van ons bestaan uit te leggen. Toegevoegd na 52 seconden: Aanvulling: Hierbij kan je uitleggen dat ten tijde van het ontstaan van het Adam en Eva verhaal de mensheid nog niet zo ver ontwikkeld was qua intellect, kennis en technologie om het onstaan van ons bestaan uit te leggen -> zonder deze metafoor.

Jammer dat je het je dochter moet uitleggen naar regels van de school. Persoonlijk geloof ik ook niet in die onzin van Adam en Eva maar in de evolutie, klinkt ook veel aannemelijker. Maar dit is mijn waarheid, dus niet DE waarheid. Ik zou gewoon tegen je dochter zeggen dat de mensen van school in de bijbel geloven en dat het in gods ogen geen incest was maar voortplanting op een ander nivo.

Er zijn verschillende sites waaronder bv niburu die beweren of minstens vermoeden dat de goden waar iedereen over spreekt of in gelooft in feite buitenaardse beschavingen waren met god zelf als de bron. Dit gaat natuurliijk erg ver en is makkelijk te verschoppen maar toch zou ik die sites eens bekijken. Er zat er zelf eentje bij die zelfs logisch klonk en direkt een verwijzing maakte naar hoe de mensen opkeken naar die wezens en ze goden noemde, als je zelf nog niet eens een rijdend iets hebt dan is bv zo'n ufo gewoon god. Heel de bijbel is geschreven door de ogen van diegene die dat doorkreeg. Er zouden zelfs verwijzingen zijn naar buitenaards bezoek maar dat heb ik zelf niet opgezocht nog. Twee zonen kunnen samen ook geen wereldbevolking maken en mythes onstaan door werkelijkheid maar worden van tijd tot tijd ontkracht omdat de mensen verder in de rij bv iets lezen en denken,nou nee dat lijkt me echt stug. Omdat ze zoiets gewoon met hun ingeprente denkwijze niet kunnen voorstellen maken ze er al ietsje anders van en dat groeit tot de uiteindelijke mythe. Ook als het niks uitlegt is het leuk om te lezen.

IN het boek van BILL BRYSON : A Short History of nearly Everything, legt meester Bill in eenvoudige bewoordingen en met feiten uit, dat dat inderdaad niet kan. Zelfs zonder zaken als de zwarte dood enz. Toegevoegd na 1 minuut: Maar religieuzen denken niet, die doen alleen aan scherp slijpen op basis van het Heilige Boek. Dus verwacht daar geen antwoorden.

Het boek Genesis geeft antwoord op de vraag. Meerdere kinderen en andere volken. Later stamt de mensheid af van de kinderen van Noach.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Genesis_(boek...

Het is een mythe, net zo iets als Roodkapje. De mensen die het vertellen in de Bijbel willen aangeven dat alle leven door God is geschapen. Er zullen, in den beginne, heus wel meer mensen zijn geweest. Het is een prachtig verhaal.

Men zou kunnen denken dat na de moord op Abel alleen zijn schuldige broer Kaïn en hun ouders, Adam en Eva, op aarde waren overgebleven. Adam en Eva hadden echter een groot gezin. Volgens Genesis 5:3, 4 had Adam een zoon genaamd Seth. Het verslag voegt eraan toe: „De dagen van Adam nadat hij de vader van Seth was geworden, werden achthonderd jaar. Intussen werd hij de vader van zonen en dochters.” Kaïn trouwde dus met zijn zuster of misschien met een van zijn nichten. Aangezien de mensheid zich destijds nog zo dicht bij de menselijke volmaaktheid bevond, vormde een dergelijk huwelijk kennelijk niet het gevaar voor de gezondheid waaraan de nakomelingen van zo’n verbintenis thans wellicht blootgesteld zijn.

Dat krijg je ervan als je je kind op een christelijke school doet. Als je zelf niet in dit soort zaken gelooft, kom je op een gegeven moment toch in de problemen. Als je de dingen die ze hierover op school leert gaat weerspreken, zal je kind ook gaan twijfelen over andere zaken die het moet leren op school. Lastig. Persoonlijk denk ik dat het scheppingsverhaal is verzonnen in een tijd dat men nog geen weet had van de gevolgen van incest. Men zocht naar een verklaring voor het bestaan van de mensheid, en in combinatie met het geloof in een schepper is dit vervolgens uit de pen gerold. Ik zou je dochtertje op een openbare school doen, en haar op kinderniveau uitleggen hoe de evolutie in elkaar steekt.

De bijbel is geschreven door verschillende mensen uit die tijd en het is niet wetenschappelijk te verklaren want er kunnen niet generaties komen uit 1 man en vrouw, aangezien er ook zoiets is als de overgang. In de bijbel is dat ook niet ter sprake omdat daar gesproken wordt over mensen die 600 jaar oud worden en op die leeftijd zichzelf nog steeds voortplanten. Je moet de bijbel niet letterlijk nemen, maar het is zeer zeker wel interessant omdat het een theorie bevat op een vraag die niemand kan beantwoorden. Hoe is er leven ontstaan, wat was er eerst het kip of het ei? Ja de bijbel is lastig letterlijk te nemen, aangezien het door mensen geschreven is. Maar het is wel een verhaal wat men kan geloven omdat er tenslotte geen waterdicht verhaal over te vertellen valt. Maar ik weet wel bijna zeker dat er in den beginne incest is gepleegd, omdat we dan eigenlijk allemaal bloedverwant aan elkaar waren. Dat kan niet anders, want nu nog zijn we allemaal verre verwanten van elkaar de familieketen is alleen langer geworden.

Dat uit een familie verhouding nakomelingen komen is niet alleen iets wat bij de eerste mens gebeurde, maar dit geldt voor alle dieren ook. Ook de dieren zijn geschapen mannetje en vrouwtje, hun nakomelingen hebben zich ook met elkaar voortgeplant. Ook na de zondvloed is dit weer gebeurd met de dieren. Daarna kwam het vaker voor dat kinderen van een zelfde vader maar andere moeder met elkaar trouwden en kinderen kregen. (zie abraham en sara) Later is gebleken dat het niet goed is om generatie op generatie alleen het zelfde geslacht te kruisen.

Vertel je dochter dat alle geloof onzin is. Het zou verboden moeten worden

Adam was de eerste mens die God geschapen heeft, Eva is gemaakt van een rib van Adam. Adam en Eva kregen als eerste Kain, vervolgens hebben zij Abel gekregen van God. Kain slaat Abel uit jaloersheid dood en Kain werd door God vervloekt. Wel gaf God een teken aan Kain: Al wie Kain zou vinden, niemand zou hem doodslaan. Vervolgens staat er in Gen. 4:17:En Kaïn bekende zijn huisvrouw, en zij werd bevrucht en baarde Henoch; en hij bouwde een stad en noemde den naam derzelver stad naar den naam zijns zoons Henoch. Ik denk dat God nog meer mensen heeft geschapen, maar dit is niet opgetekend in de Bijbel. Je dochter verwacht natuurlijk dat je dit kunt uitleggen, maar in de Bijbel staan zoveel dingen die niet te begrijpen zijn. Maar ik denk dat je het moet geloven. In God geloven, en op Hem vertrouwen. Dat is de band tussen God en de mens. Dat is alles dat de dingen in leven houdt en in beweging....

er werd gezegd dat hij twee mensen shciep maar nergens heeft ooit vermeld gestaan dat het de enige twee mensen waren.... of dat ie het daarbij gelaten heeft...

De kunst is om te verstaan wat er bedoeld wordt: de bijbel moet je niet lezen als wetenschappelijke verklaring, maar in lijn met hoe de mensen 'm door de eeuwen heen hebben gelezen: als verhaal/verklaring over hoe de mens is en hoe zijn relatie met God zich heeft ontwikkeld.

Mijn antwoord is gebaseerd op wat mij, vroeger op de zondagschool en later bij de tieners is verteld, en een beetje algemene kennis waarmee ik de gaten heb opgevuld.. Incest was in de tijd van adam en eva geen probleem, incest vondt plaats, voila. in onze cultuur is incest negatief o.a. vanwege de verhoogde kans op erfelijke ziektes die hierbij ontstaat. wat mij geleerd is, en mij bijgebleven is het volgende: adam en eva hadden geen last van deze erfelijke ziektes, ze hadden nog geen 'foute' gemuteerde genen die ze door konden geven, slechts 'gezonde' genen. waardoor er bij de voorplanting geen sprake was van deze gevolgen, en adam en eva veel ouder werden (800+ jaar zag ik eerder genoemd worden) Kort samengevat: in die tijd kende men geen incest (als in, ze deden het met elkaar, maar de negatieve gevolgen ontbraken, waardoor het niet als een negatief iets werd gezien. mvg

Zij waren de eersten van een groep die besefte dat er meer was in de wereld dan alleen vandaag, Ze herinnerden zich gisteren en gingen beseffen dat er toekomst is, dat er meer dagen komen na vandaag. Ze waren dus de eerste mensen met inzicht en kregen kennis over goede en slechte dingen. dat de dingen die je nu doet uitwerking hebben in de toekomst.

toen God de aarde schiep, heeft Hij toegestaan dat dit gebeurde, de mensen leefden toen heel lang, dus het is mogelijk dat in korte tijd een hele grote familie gemeenschap ontstond. dat was toen normaal, de mensen wisten niet anders! God heeft na 400 jaar wetten gegeven waarin dit verboden werd omdat het niet meer nodig was. naar onze maatstaven in deze westerse moderne cultuur beschouwen we dit als incest. ik denk niet dat we met deze maatstaven moeten meten! cultuur verander, wat vroeger ondenkbaar was is nu normaal en andersom.

Omdat het woord incest nog niet bestond. Ehm 1000den jaren geleden is daar niet op die manier over nagedacht bij het schrijven van dat verhaal. Er is bij het schrijven van een bijbels verhaal sowiezo niet over heel veel details nagedacht dat houd in dat details over de aanwezigheid van meer mensen bijvoorbeeld gewoon achterwege zijn gelaten. Hadden ze dat toen des tijds nou maar wel gedaan. Dan zouden wij in onze tijd ( jaren later dus)tenminste duidelijkheid hebben en niet ons hoofd breken over hoe ze dat toen toch voor elkaar hebben gekregen in die tijd. Want het komt er theoretisch gezien op neer dat als alleen Adam Eva en hun twee zonen en volgens mij waren dat abel en kain er maar waren geweest, en hun daadwerkelijk met zn vieren verantwoordelijk zijn geweest voor de hele wereldbevolking, er wel degelijk sprake zou zijn geweest van incest. Maar theoretisch gezien zou er van incest op incest op incest niks anders komen dan ellende en lichamelijke problemen met uitsterving als eind doel. Dus ga er dan toch maar van uit dat er behalve Adam en Eva en hun zoons ook nog meer mensen waren toen die tijd ,ook al lees je daar niks over terug in de bijbel.

Adam en Eva zijn een metafoor.Voor celdeling!Uit de rib van adam kwam een vrouw voort.Dit gaat over celdeling.En of er incest is gepleegd.Genoeg.Maar dan zul je de rest van de bijbel ook moeten lezen in welke stammen dit werd gepraktiseerd.In genesis kun je iig lezen dat de nephilim op aarde kwamen(Buitenaardsen?)En deze namen vrouwen naar hun goeddunken en hadden gemeenschap met hen.

Het is al vaker geschreven maar het hele scheppingsverhaal is te idioot voor woorden helaas geloven er nog miljarden mensen in helaas, wel een heeeele goede vraag en je ziet het er is geen antwoord zonder een vage verklaring.en degene die riep dat je dan de koran moet lezen lame nie lachu allah deed het met zijn 9 jarige nichtje!? maar wees gewoon eerlijk tegen je dochtertje ze kunnen tegenwoordig heel wat hebben .

Gezien het enorme aantal duimen omhoog en duimen omlaag dat hier al uitgedeeld is ,denk ik niet dat er iemand in staat is om je vraag te kunnen beantwoorden na ieders tevredenheid. Incest is niks meer en niks minder dan familie dat sex heeft met elkaar. En wanneer je praat over slechts 4 mensen ( vader moeder en zonen) is dan moet er wel incest hebben plaats gevonden willen we nu met zoveel zijn .

Even verderop kun je lezen dat een van die zoons word verbannen: deze zoon heeft als bezwaar tegen die verbanning dat iedereen die hij tegenkomt hem onheus kan bejegenen. Een mooie tussenweg is het mysterie van religie maar te laten zoals het is. Geen antwoord hebben op vragen is daar onlosmakelijk mee verbonden > mooi, want op die manier kun je religie aanpassen aan je eigen leefwereld. Toegevoegd na 9 minuten: Dat vind ik dus belangrijk, het feit dat je iedereen zo veel mogelijk vrij laat in je doen, denken en vinden m.b.t. onverklaarbare zaken. Om die reden dochter geen mening laten blijken, eerder aan haar vragen wat zij ervan denkt. Toegevoegd na 13 minuten: Toelichting op eerste stukje van mijn antwoord: iedereen die hij tegenkomt! Therefore waren ze niet met slechts Adam, Eva en Zn. Geen antwoord hebben op vragen is daar (met daar bedoel ik: religie) onlosmakelijk mee verbonden. Mijn excuses voor deze misschien verwarrende toelichtingen :) ik heb zonder goed te hebben nagedacht over een heldere zinsopbouw al op de antwoordknop gedrukt.

Je maakt geen (heilige) vrienden ermee als je dus zegt dat het verhaal wetenschappelijk niet beantwoordt kan worden en dat er iets is als evolutie (volgens de wetenschap en archeologie). Zelf heb ik deze vraag ook diverse malen gesteld aan mensen die gelovig zijn, maar geen van allen hebben me ooit dan maar een klein beetje antwoord op gekregen. Vaak zeiden die mensen dat de zonen vrouwen hadden gevonden. Dit klopt natuurlijk niet als je ervan uitgaat dat adam en eva de eerste mensen waren (en ze kregen 3 zonen!). Wetenschappelijk is te bewijzen dat er bij incest al snel genetische afwijkingen ontstaan die alleen maar erger kunnen worden generatie op generatie. Het lijkt dus haast onmogelijk om als 'ongelovige' dit op een christelijke manier te vertellen. Dit lijkt me echt een taak voor iemand die vergevorderd is in de godsdienstleer.

Ik heb zelf op een katholieke basisschool gezeten. Hier werden mij ook allerlei van dit soort verhalen verteld. Misschien heb ik mijzelf toen ook wel dezelfde vraag gesteld als jouw dochter. Het beste antwoord hierop is te vertellen waar jij zelf in geloofd. Als je dochter ouder is gaat zij zich zelf wel verdiepen in wat zij wilt geloven. Ik vind ook dat kinderen geen geloof moet worden opgelegd. Zij moeten dat zelf op een oudere leeftijd kunnen bepalen, waar zij wel of niet in willen geloven. Zodat de kinderen niet het geloof van hun ouders kopiëren (is in jouw geval natuurlijk niet zo).

Niemand maakte zich toen zorgen over incest. Dus daar moet je dochtertje zich nu ook maar niet druk over maken, want in die tijd bestond waarschijnlijk het woord incest zelfs nog niet eens.

Is het niet hypocriet je kind iets te (laten) leren waar je zelf niet in gelooft. Je mag je kind niet met deze vraag laten zitten. Ze moet met iedere vraag bij haar ouders aan kunnen kloppen en verdient een zo eerlijk mogelijk antwoord. Ik ga geen antwoord voor je verzinnen in een situatie die je zelf gecreëerd hebt. Maar nogmaals, wees in ieder geval eerlijk en geef je dochter een begrijpelijk antwoord, want dat verdient ze. Zo moeilijk is dat nou ook weer niet. Of je gelooft of niet.

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de bijbel. Maar goed op Goeievraag.nl mag je geen onwelgevallige vragen stellen dus kijk maar uit voor je doorvraagt.

In onze wereld kan dat niet nee. Maar uiteindelijk zijn wij ook uit maar een relatief kleine mensen groep ontstaan hoor. Niet zo extreem als de bijbel voordoet maar daar komt dus het volgende antwoord op: Op z'n RTL Boulevards: Het is dus niet zeker of Adam en Eva (bijbelswetenschappelijk gezien) al kinderen hadden voordat Eva zich liet verleiden door de slang. Een veel gebruik argument is dus dat ze al voor die tijd veel kinderen hadden die konden voortplanten, voordat de "zondenval" (het eten van de vrucht) de regel van incest liet ingaan. Zonder gein: dit geloven mensen. Maar een religie zal tot verre dieptes doorgaan voordat ze ophouden met verklaringen verzinnen.

Ten eerste : een pluim voor je dochter dat ze dit gevonden heeft, ik zou der nooit op komen! Maar even on-topic, Ik heb deze uitleg van het ontstaan van de mensheid nog nooit gehoord. Het lijkt mij een knieval voor de evolutietheorie. Er is niet veel bijbelse grond voor. De mens die in Gen. 1:26 wordt geschapen is daar ook gewoon Adam en wordt zo genoemd. "Laat ons Adam maken, naar ons beeld en onze gelijkenis". Bovendien wat moet je met teksten als 1Co 15:45 Alzo is er ook geschreven: De eerste mens Adam is geworden tot een levende ziel; de laatste Adam tot een levendmakenden Geest. Ro 5:14 Maar de dood heeft geheerst van Adam tot Mozes toe, ook over degenen, die niet gezondigd hadden in de gelijkheid der overtreding van Adam, welke een voorbeeld is Desgenen, Die komen zou. Voor Paulus en de andere schrijvers van het NT (zie Lukas 3:38 en Judas 1:14) was het duidelijk dat Adam waarover in het OT gesproken wordt, de eerste mens was

Ik zou gewoon zeggen dat je zelf niet in de bijbel gelooft en dat je het niet weet.

Dat krijg je vroeger of later, dat soort vragen, ongeacht op welke school ze zitten. Mijn pa liet vroeger (50 jaar geleden) een boek van Darwin op tafel liggen.

Misschien geadopteerd?... Toegevoegd na 8 minuten: Adam en Eva kregen 4 zonen Kaïn Awan Abel Seth En 1 dochter Azura Seth Azura maakte samen kinderen Zo is de mensheid ontstaan. Het staat op Wikipedia! Ga dan naar Stamboom van Adam tot Noach. http://nl.wikipedia.org/wiki/Adam_en_Eva

Kan je zien hoe ziek de kerk is.Incest is normaal,kindermisbruik is normaal...Maar het kan natuurlijk ook zijn dat deze god meerdere mensen heeft geschapen,maar dat adam en eva de eerste 2 waren.Wel een sterk staaltje hoor...mensen e.d. schapen zomaar uit het niets.Hij moet ff vertellen hoe hij dat gedaan heeft,voor al die mensen die ook graag kinderen willen,maar geen kinderen kunnen maken omdat er 1 onvruchtbaar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100