Is het mogelijk om de intentie van miljoenen supporters beter te focusseren om het nederlandse elftal te versterken met extra energie?

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat gefocusseerde intenties kunnen invloed hebben op de energie niveau en gezondheid van mensen.

Er zijn veel praktijken en technieken (waarvan bidden is natuurlijk de bekendste) voor het doorlaten stromen van gerichte energie.

Is er een techniek die snel toegepast kan worden door veel mensen tegelijk?

Kijk op:
http://noosphere.princeton.edu/

Toegevoegd na 2 dagen:
Ik nodig iedereen om naar de site te kijken:
http://noosphere.princeton.edu/

Het is een serieus experiment in een super serieus universiteit. Wij kunnen zeker zien dat de collectief bewustzijn iets doet - kijk op de kaart naar de signaal uit zuid Afrika en naar de resultaten opening WK en vanavond na de wedstrijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kan niet. Je kan iemands vrije wil niet sturen of dwingen door iemand energie te sturen. Het enige wat je kunt doen is iemand energie sturen zodat hij zelf wat helderder kan worden zodat hij voor zichzelf een goede keuze kan maken. Wat je wel kunt doen is het natuurlijke verloop te stimuleren. Want iemand die lekker in zijn vel zit, zal niet zo snel negatief zijn. Die zal eerder positief zijn. Dus stuur iemand energie en iemand zal beter in zijn vel komen. Hierdoor wordt hij vanzelf positiever. Of er een techniek is? Dit is een idee van 1 iemand. Die ene iemand kan zijn energie sturen welke wordt opgepakt door misschien 2 personen. Maar die ene kan nooit de anderen dwingen om ook energie te gaan sturen. Hij moet maar afwachten wat er gaan gebeuren en erop vertrouwen dat de ander altijd iets goeds gaat doen (voor die ander dus). Misschien gaat er een sneeuwballeneffect lopen, misschien ook niet. Daar heb je geen invloed op. Dit zijn de wetten van die energie. Iedereen is in meer of mindere mate aansloten tot dezelfde energie. Het is aan het universum welke toekomst goed is... voor het universum. Toegevoegd na 4 minuten: Van gefocusseerde intenties wordt gebruikt gemaakt binnen het Chinese QiGong systeem. Voornamelijk ChiNeng qigong is een vorm welke bij volle maan altijd uitgevoerd wordt. http://www.chineng.eu/nl/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=80 Toegevoegd na 2 dagen: Men moet trouwens erg sterk in zichzelf staan. Want vertrouwen wordt snel vervangen door de ratio en wordt het hoop. Deze is dan weer snel vervangen door angst. Hoeveel mensen hadden niet een weten dat NL WK zou worden. Na de halve finale. Maar voor de wedstrijd van de finale waren er een heleboel mensen toch nog zenuwachtig. Kortom, het vertrouwen van die dag ervoor is alweer vervangen door angst. Men is alleen zenuwachtig als men niet een absoluut vertrouwen kunnen hebben. De gehele intentie als iedereen zich had gefocusseerd is heel moeilijk vast te houden ZONDER ratio. Hopen en angsten zijn hierbij grote boosdoeners. Waarbij 1 persoon met een diepe angst groter kan zijn met 10 personen met vertrouwen. Toegevoegd na 2 dagen: Ik bedoel MET ratio

Nee, want als dat zo zou zijn dan wint het land met de meeste supporters iedere keer.

Helaas, dit is niet mogelijk. We kunnen dit zien aan de totale afwezigheid van positieve onderzoeksresultaten - hoewel het enorm vaak is geprobeerd, is er nog nooit een effect gezien. We kunnen het zien aan het feit dat culturen die zich richten op bidden, mediteren en manieren om "in gedachten bij de strijders te zijn" niet sterker zijn dan culturen die dat niet doen. We kunnen het zien aan het feit dat dieren deze techniek niet hebben ontwikkeld. De evolutie heeft alles, werkelijk alles uitgeprobeerd wat maar enigzins kan helpen in de strijd om het overleven. Desondanks zien we nergens in de natuur dat "gefocusseerde intenties" worden gebruikt. Kortom: waar we ook kijken, we zien nergens dat het wel werkt, en we zien overal dat het niet werkt.

Ha, die Jacob; Moet je niet willen, want in Spanje is men doorgaans nog veel (bij)geloviger, en die brengen dan ook nog een veel groter legertje positivo's op de been. Bovendien hebben ze geografisch een flinke voorsprong, dus hun energie is dan eerder in Jo'burg dan de onze.

Dit bestaat wel degelijk! Kijk de film What the Bleep?! Do we Know maar eens. http://www.imdb.com/title/tt0399877/ Positive Thinking! Alleen geeft het uiteraard geen garantie voor de winst, maar het helpt zeker wel!

Nee. Mesne die beweren dat dit kan doen niet aan positief denken, maar aan 'wishfull thinking' en 'positive reinforcement of ideas'

ik denk het wel. lijkt mij prima om het nederlands elftal een boel gerichte goede energie te sturen. Toegevoegd na 53 seconden: het proberen waard!

Áls het zou kunnen, hé, dan zijn er nog altijd zo'n 3 keer zoveel Spanjaarden. Dus je bent beter af als het niet kan. Maar goed, als een volk door middel van focus in grote aantallen sportevenementen kon beïnvloeden, zag de top 3 er altijd ongeveer als volgt uit: 1. China 2. India en een heel stuk later 3. Verenigde Staten

Een paar jaar geleden was ik bij de start van de marathon in Amsterdam. Naarmate de start naderde veranderde de energie binnen het stadium, om daarna langzaam op te bouwen tot een zeer sterk energie veld, het gevoel hierbij was ongelooflijk! Het verdrukte alle andere waarnemingen. Later sprak ik mensen die exact het zelfde ervaren hadden. Dus ergens lijkt me je vraag niet onmogelijk.

Het is m.i. wel mogelijk, 'collectief bewustzijn' tot het sturen van energie, alleen wetend/gelóven dat de energie het doel zal bereiken. Energie in grote groepen sturen is mogelijk! Je versterkt daar de 'wedstrijd' niet mee maar je kunt wel de energie overbrengen zodat de spelers zich beter in hun vel voelen, energieker worden. Ik zelf heb ooit een profvoetballer een tijd lang energie gestuurd tijdens een wedstrijd en er waren wel eens dagen dat ik dacht;' Nu even niet, geen tijd/geen zin.' Hij denkt toch dat ik het doe en dan zal het wel een placebo effect hebben. Maar mooi niet! In de 'rust' werd ik gebeld; 'Waar blijft mijn energie?' Dan ging ik er alsnog mee aan het werk en werd ik bedankt voor de 2e helft!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100