Kunnen wij bij voorbaat bepalen of een gebeurtenis ons leven gaat veranderen? Kunnen wij deze gebeurtenissen herkennen?

Iedereen maakt plannen en probeert zijn levensloop zo goed mogelijk te ontwerpen. Soms lukt het en soms niet, soms werkt alles mee en soms valt alles tegen. Sommige gebeurtenissen (niet altijd extreem) kunnen ons leven een duwtje geven en ons plannen doen veranderen met als gevolg dat wij een totaal andere leven gaan leiden. Kunnen wij zo'n gebeurtenis ook als het subtiel is herkennen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb even een paar dagen moeten nadenken over deze vraag. Ik geloof er in dat veel dingen voorbestemd zijn, dat er geen toe-val bestaat! Dit valt je toe, zie het antwoord van Ed! Wanneer jij je bewust wordt van gebeurtenissen die zich herhalen op welk gebied dan ook, zul je merken dat je bewuster met dit soort gebeurtenissen om zal gaan. Je bewuster wordt van je keuzes omdat je de gevolgen leert kennen. Dan kun je door bepaalde gebeurtenissen plannen laten veranderen. Wanneer bepaalde situaties/gebeurtenissen zich voor herhaaldelijk voordoen en jij inzicht krijgt wáárom dit steeds gebeurt, kun je er lering uit trekken zodat je een volgende keer anders handelt, zodat ook dingen anders lopen/veranderen. Vergeef je zelf altijd wanneer jij denkt dat dingen negatief uitpakken dóór jouw handelen, je hebt het vaak nodig, later ben je zelfs vaak dankbaar voor herhaaldelijk gebeurtenissen die vervelend waren. Als jij je bewust wordt van 'het leerproces' in dit leven, dingen die goed zijn voor jou om te leren, door alert te zijn op gebeurtenissen, kun je wanneer het een negatieve werking op je heeft, dit veranderen in positief. Soms is het zo, om maar een voorbeeld te noemen, dat iemand steeds tegen een persoon aan loopt die hulp nodig heeft en komt daar teleurgesteld uit. Steeds opnieuw herhaalt zich dit tot dat jij je er van bewust wordt en van daar uit leert je grenzen bijvoorbeeld tijdig aan te geven. Dan veranderd jouw leven! Wij kunnen Hemel en hel op aarde creëren, het is maar net hoe jij leert om met gebeurtenissen om te gaan. Bewustwording is het allerbelangrijkste om je leven zo aangenaam mogelijk te kunnen maken. Dingen overkomen je soms omdat jij ze nodig hebt! Juist om je leven een andere wending te kunnen geven. Juist omdat jij je lering daar uit trekt in datgene jij nodig hebt. Probeer je daarom bewust te zijn van de gebeurtenissen die een negatieve of positieve invloed hebben op jouw leven. Maar dat ben je al, anders had je deze vraag niet gesteld. Succes met het ont-wikkelen!

Je kan,als je niet eens weet,welke gebeurtenis en of er één plaats gaat vinden nooit bepalen of die je leven op welke manier dan ook gaat veranderen. Dus kunnen wij deze gebeurtenis ook niet herkennen,tenzij wij een vooruit dan wel helderziende blik hebben.

Geboren in het hartje van Amsterdam, verhuist naar het Gooi, daarna vertrokken naar Australië, weer terug naar het Gooi, om daarna te verhuizen naar Zeeland, na problemen met een werkgever voor mijn eigen begonnen en 12 jaar geleden de gond van mijn buurman kunnen kopen 14.000 m2, daar het rananatuurpark gemaakt en daar help ik nu mensen die door grote geestelijke nood vastgelopen zijn in het leven. Hoe gek kan het leven lopen, hoe mooi kan het uiteindelijke doel zijn! Nooit gepland, wel gebeurd. Als wij nooit vertrokken waren uit Amsterdam, dan had ik.............................................geen idee. Toegevoegd na 2 minuten: Geen enkele gebeurtenis in ons leven kunnen we herkennen als een gebeurtenis die ons leven gaat veranderen en misschien doet iedere gebeurtenis dat wel.

Allerlei plannen maken is prima, maar het leven gaat vaak anders dan je denkt. Het belangrijkste van het leven is niet je doel bereiken, maar de weg ernaar toe. Het onderweg zijn is het meest waardevol.

Je leven veranderen kan. Gewoonlijk alleen voor de echt slechte dingen is dat voorspelbaar. Daarvoor moet je wel zelf een negatieve actie ondernemen om te bekomen dat je ervoor wordt opgepakt en een gevangenisstraf of hoge geldboete krijgt. Dat is voorspelbaar en heeft geen aanwijzing vooraf nodig. Doe je een positieve actie dan weet je dikwijls niet of die zo overkomt en is het niet zeker of die, door dankbaarheid of beloning je leven zal veranderen. De oude spreuk: "als God dit wil" wijst er op dat men in de oudheid a wist dat men op aanwijzingen niet kon vertrouwen. en niet vooraf kon herkennnen hoe die iets zouden uitdraaien. Een slechte gebeurtenis vandaag kan je leven soms ook ten goede veranderen... Moeilijk zeg!

Men maakt geen plannen. Men begin aan het leven vanaf je geboorte. Als een groot avontuur. In het begin laat je het over je heen komen. Dan ga je nadenken of je het allemaal wel zo leuk vindt. Maar echt een richting op kiezen doe je niet. Je gaat meer het bekende achterna welke je hebt gezien vanuit je ouders. Door gebeurtenissen neem je beslissingen, ga je een kant op. Elke gebeurtenis doet dit. Daar heb jij geen controle over. Tot er een gebeurtenis komt welke alles overtreft en waardoor alle eerdere gebeurtenissen en keuzes teniet worden gedaan (dit gebeurt niet altijd). Dan pas ga je wakker worden. Je ontwaakt en je merkt dat het leven jouw leidt. Je gaat op gebeurtenissen letten, je gaat observeren wat dit voor gevolgen heeft. En voor je het weet, leef jij jouw leven, kan je voorspellen welke gebeurtenis je zult meemaken die jouw leven een andere wending gaat geven. Dan ben je gegroeid in het leven van je leven. Maar het blijft een zoektocht. Echter laat je gebeurtenissen toelaten al een lot welke je een periode laat beleven, want die gebeurtenis heb je nodig. Je eerdere gebeurtenissen uit het verleden zijn je ook duidelijk geworden. Evenals dat je voor je geboorte al een doel hebt gehad. Waardoor de eerste regel van dit antwoord is veranderd. Met heeft wel een plan, een noodplan en heel veel backup plannen. Een kort vogelvlucht een blik in mijn leven.

Wij hoeven niet altijd slachtoffers van ons lot te zijn, door het lot stevig in handen te nemen kunnen we onze toekomst veranderen. Wat onmogelijk bleek te zijn wordt mogelijk, en onneembare vestingen worden neembaar. Ik ken zoveel mensen die zich een weg naar een gelukkig en zinvol leven hebben toegevochten, door bewuste keuzes te maken, en door te zetten, met een positieve kijk op het leven. Ook mensen die al opgegeven waren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100