Is GV Goed Voer voor de ego?

Toegevoegd na 46 minuten:
Het Ego. sorry...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Soms wel, soms niet. Een plusje of een 'beste antwoord' vind ik toch een aardig compliment. Terwijl een minnetje voor een antwoord dat ik met volle overtuiging heb zitten typen, dat vind ik dan weer jammer.

Ja vind ik wel, zeker als je antwoord als beste wordt gekozen of als je gestelde vraag als goeie vraag wordt betiteld.

Als iemand een serieuze vraag heeft, ben ik blij dat ik die persoon heb kunnen helpen. Maar ga mijzelf daar geen extra schouderklopje voor geven. Hoe anderen erover dit ervaren, kan ik niet beantwoorden.

Nee. Ik erger me vaak. Bijvoorbeeld aan verkeerde lidwoorden. Slecht voor mijn ego :(

Meestal niet, vooral omdat ik naar mijn gevoel correcte antwoorden wil geven, die voor velen niet te pruimen zijn. En dat laat men merken. Ik heb dus een haat/liefde verhouding met GV :-))

Als ik zie dat mijn antwoord gemind wordt terwijl ik uit eigen ervaring heb geput is dat niet zo best voor mijn ego. Dan word ik dus voor leugenaar uitgemaakt. Van de andere kant is het wel leuk om geplust te worden.

Het is leuk om mensen te kunnen helpen, en aan de andere kant steek je er soms ook wat van op. Vervelend is wel soms dat je (bewust) verkeerd begrepen wordt, en dat er dingen in je mond gelegd worden, die je nooit zo gezegd en bedoeld hebt. Maar over het algemeen is het wel prettig en onderhoudend.

Mijn ego kon eerst nog in het burolaatje, heb nu een verhuisdoos nodig.

Het kán goed zijn voor het ego. Je probeert een ander een zinvol antwoord te geven en die ander daarmee geholpen is of verder kan, geeft dit een 'goed' gevoel. Dankbaar zijn voor het geen je hebt mogen bijdragen! Zo wordt inderdaad het ego gevoed!

Zonder GV was mijn ego niet compleet....

Voor een aantal mensen wel, ja. En soms word ik daar dan een beetje beroerd van. Dus goed voor hun ego maar slecht voor MIJN maag.... En ik doel dan op "nog-roomser-dan-de-paus-antwoorden". Maar goed, als het me teveel wordt blijf ik gewoon een poosje weg. Totdat het weer begint te kriebelen....

Het ego interesseert me niet zo, die is van de meeste mensen al groot genoeg :P de puzzelstukjes die je soms aan elkaar kunt leggen vind ik wel interessant

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100