Waarom zijn Griekse, Romeinse en Noorse goden 'verdwenen'?

Geloofden/vereerden de Grieken, Romeinen, Noren etc. op eenzelfde manier in hun goden als de christenen hun God vereren, of waren die goden alleen mythologische figuren? Bij mijn weten zijn er geen mensen meer die in die goden geloven, is dat wel ooit zo geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste goden waren van verschijnselen die niet verklaard konden worden, denk aan bliksem, vruchtbaarheid, de zee. Langzaam ontdekten wetenschappers steeds meer en werden verdwenen veel goden. Ik geloof dat christenen, joden en moslims nu een god hebben om het leven na de dood en het onstaan van leven te kunnen verklaren en dat deze goden ooit ook zullen verdwijnen.

Die goden werden ook vereerd, er werd gebeden en geofferd En dat vond iedereen prima. En toen kwamen er andere volken het land binnenvallen, en die volken waren sterker dus en ze overheersten de mensen nogal ruw. En een van de voorwaarden was dat de overwonnen volkeren de goden van de overwinnaar moesten aanbidden. En dat ging in het begin niet zomaar zonder slag of stoot. Maar op den duur weet men niet beter meer en worden de oude goden vergeten. De overwinnaars bevorderden dat ook door de feestdagen van de overwonnenen te vervangen door hun feestdagen, als dat een beetje uitkwam. Het midwinterfeest werd kerstmis, feest van het licht. En konden ze die dagen niet vervangen dan werden ze verboden, en dan weet niemand meer wat de oorsprong is van de namen van de weekdagen, om maar eens wat te noemen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100