Is het mogelijk een combinatie van twee sterrenbeelden te zijn, of een ander sterrenbeeld dan volgens geboortedatum zou moeten?

Ik ben 20-11-1996 geboren en als het goed is zou ik dan schorpioen moeten zijn. Ik heb een vriend die heel veel van dit onderwerp af weet en hij is zelf boogschutter. Ik bekeek al welleens mijn horoscoop en dan klopten er wel een aantal dingen maar lang niet alles.

Vanaf mijn eerste ontmoeting met hem, is hij er van overtuigd dat ik ook boogschutter ben, gezien mijn karakter. Sinds dien ben ik mij in de boogschutter gaan verdiepen en daar zie ik eigenlijk veel meer overeenkomsten.

Kunnen mensen, uit bijvoorbeeld een bepaald jaar, een beetje van twee sterrenbeelden hebben of kunnen ze een ander sterrenbeeld zijn dan dat de geboortedatum aangeeft? Ik heb daarnaar gezocht op internet maar ik kan er helaas niks over vinden. Als iemand een onderbouwende link heeft, heel graag. Want ik wil er zoveel mogelijk over weten!

Ook als iemand nog tips heeft of leuke feiten, graag!

Bvd

Weet jij het antwoord?

/2500

Sterrenbeelden zijn niets anders dan bijgeloof, en de meeste karakterbeschrijvingen zijn nattevingerwerk, dat nergens op trekt. En een hoop Barnum-beweringen (dingen die op vrijwel iederéén slaan). De grap is dat het zelfs omgekeerd werkt ; mensen die hun sterrenbeeld wéten, voldoen beter aan de gangbare "karakteromschrijvingen" dan mensen die geen flauw idee hebben welk sterrenbeeld ze zijn. En dat geld zowel voor "onze" als voor bijvoorbeeld Chinese sterrenbeelden. En het leuke van dit soort pseudo-wetenschap , is dat je er alle kanten mee op kunt. Past een karakterbeschrijving echt niet bij je, dan is er vrijwel altijd wel een ascendant aan te wijzen dat wel precies bij je past. En anders kun je altijd nog uitwijken naar een Chinees sterrenbeeld ofzo. En natuurlijk zijn er ook nog trucjes mogelijk door te goochelen met "eigenlijk uitgerekende datums" als je niet op precies de uitgerekende dag geboren bent, en invloeden van extra sterke "geboorteplaneten"; als je duim maar dik genoeg is (en je slachtoffer goedgelovig genoeg). Wat dat betreft is het net Cijfers en Letters ; als je maar handig genoeg bent kun je van alle willekeurige cijfers elke mogelijke som maken. Doe er een hoop pseudo-spirituele blabla bij en je bent spekkoper. Het filmpje in de bron is een bekend experiment met een klas studenten die allemaal een "persoonlijke horoscoop" hebben ontvangen op basis van de door hun verstrekte geboortegegevens. Het geeft haarfijn aan wat een onzin het allemaal is. Dus ja, je kunt HEEL goed een "ander" sterrenbeeld zijn dan de boekjes je voorkauwen, want niemand "is" een / zijn sterrenbeeld, je karakter wordt niet bepaald door de dag of plaats dat je geboren bent. Kies die die je leuk vind en wel bij je past, noem het je ascendant en klaar is kees. Toegevoegd na 9 minuten: Hier een rijtje bronnen over de zin (is er niet) en onzin (heel veel) van astrologie. Willen jullie per se blijven geloven ; gewoon doen, en klei je eigen sterrenbeeld. Maar vertrouw er niet op. https://www.nrc.nl/nieuws/2008/09/03/astrologie-is-onzin-en-ja-dat-is-erg-11599157-a1077699 https://janfreak.home.xs4all.nl/astrol.html http://skepsis.nl/astro-smit/ http://achillevandenbranden.blogspot.de/2010/09/astrologie-zin-of-onzin-ronny-martens.html http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/frames_verslagen.php?verslag_id=5622&site= http://www.livescience.com/4667-astrological-sign.html http://www.paranormal-encyclopedia.com/f/forer-effect/ Affijn, de lijst is eindeloosen mijn tekens op ;-)

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=3Dp2Zqk8vHw