Wat vind jij van horoscopen?

Onzin of Zin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je opnieuw een vraag stelt die al eerder is gesteld, kopieer ik hier het antwoord dat ik al eerder heb gegeven: -=-=-=-=-=-=-=- Waarom horoscopen zo goed lijken te kloppen, wordt het beste geïllustreerd door een experiment dat vaak herhaald is. Een professor gaf college. Hij kende de geboortedatum van elke student in de zaal. Hij deelde aan iedere student een persoonlijke horoscoop uit, die speciaal voor die ene student was gemaakt. Omdat het persoonlijke informatie was, mocht niemand elkaars horoscoop lezen. Bovenaan elke persoonlijke horoscoop stond de naam, de geboortedatum, en het sterrenteken van de betreffende student. De studenten moesten hun horoscoop aandachtig doorlezen. Daarna vroeg de professor, hoe treffend de horoscoop was - het ging hier om persoonsbeschrijving, niet om het voorspellen van de toekomst. Alle studenten vonden dat hun horoscoop zeer treffend was. Ze vonden het verbazend dat de horoscoopmaker zoveel persoonlijke details kende, en dat hij die details zo treffend wist te verwoorden. Daarna gaf de professor de studenten de opdracht, hun horoscoop te ruilen met de horoscoop van een willekeurige andere student, en die andere horoscoop te lezen. Wat bleek: iedereen had exact dezelfde horoscoop gekregen… -=-=-=-=-=-=-=- Op verzoek van iemand die reageerde op mijn antwoord, heb ik bronverwijzingen opgezocht: -=-=-=-=-=-=-=- Dit effect heet het Forer-effect. Zie bijvoorbeeld http://www.paranormal-encyclopedia.com/f/forer-effect/ . Forer was degene die in 1948 het door mij beschreven experiment uitvoerde. Gauquelin heeft het in een iets andere vorm herhaald: hij gaf 150 studenten de horoscoop van de seriemoordenaar Marcel Petiot. 94% van de studenten vond dat de horoscoop henzelf goed beschreef. Ook leuk is deze bron: http://www.rudolfhsmit.nl/a-murd2.htm . Daar lees je over een aantal vergelijkbare experimenten. Ik vond het eerste experiment van die pagina het beste: ga naar een aantal astrologen en geef ze de geboortegegevens van John Gacy, maar doe net of dat je eigen geboortegegevens zijn. Vraag advies over je plannen om met jongeren te gaan werken. Alle astrologen adviseerden positief: werk met jongeren, je bent een rolmodel voor de jeugd, jouw aanwezigheid zal hen goed doen. De astrologen wisten niet dat John Gacy een sadistische seriemoordenaar was. Zijn daden waren zo gruwelijk, dat hij was veroordeeld tot twaalf keer de doodstraf en 21 keer levenslange gevangenisstraf. Ik denk dat je nu genoeg bronnen hebt. Vanuit deze bronnen kun je zelf verder zoeken. -=-=-=-=-=-=-=- Nog vragen? ;-)

Dikke onzin. Ik snap niet dat sommige mensen ze ook nog daadwerkelijk geloven!

Allergrootste onzin die er bestaat.

Tijdverdrijf zonder enig nut.En bladvulsel .

Onzin.

hoe kan je nou met droge ogen beweren dat de stand van planeten enige invloed heeft op je leven, sterker nog; je leven vasteleggen en dus voorspellen. Er kan onmogelijk enig causaal verband zijn.

Ik vind er nix an, maar er zijn mensen die er hun hobbie van maken. Ik vind religie ook onzin, maar laat een ander er lekker mee in de weer. Wellicht vind die ander GoeieVraag wel nix, maar ik ben er best blij mee.

horoscopen zijn echt onzin. zoals Rotaluclac al zei, zijn ze zo geschreven dat iedereen er wel iets of wat van zichzelf en de periode waar hij/zij in zit van herkent.

dikke onzin, maar ik lees ze wel als ik somige tijdschriften doorblader =] alleen slaat het nooit ergens op XD

Natuurlijk is het onzin, maar mensen zijn van natuure bijgelovig, en hebben iets nodig om op te steunen om hun leven zin te geven. Ik zelf heb een boek gekocht over mijn sterrebeeld 'de stier' en ik vind wel dat ik gelijkenissen zie tussen mij en andere 'stieren'. Maar natuurlijk betekend dat niets, want iedereen lijkt in princiepe op elkaar... dus horoscopen zijn onzin hebben ook weer zin voor de mens.

leuk tijdverdrijf dat je af en toe even aan het denken zet. Maar meer dan dat moet het niet worden voor mij.

ik ging een x m'n horroscoop lezen en het kwam echt uit. maar het gebeurd pas echt als je het echt gelooft.

Bronnen:
Mezelf

Het is onzin, maar wel leuk om te lezen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100