Waarom reincarneer je in het Boeddhisme in een dier als je slechte karma hebt?

In het Boeddhisme heb je ook het Mahayana, daar is het de bedoeling dat je gelijk om gaat met mens en dier.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is omdat boeddhisten respect hebben voor de hele natuur. En dus ook voor dieren. Die worden bijna nog hoger aangeslagen dan mensen. Terwijl in de westerse wereld dieren als ding worden beschouwd en behandeld. En dan bedoel ik niet eens laboratoriumdieren, maar huisdieren (hond, kat, ... )

Je reïncarneert volgens het boeddhisme in een dier als je ene slecht karma hebt als straf. Een goed mens verdiend het om nog een als mens te leven, een slecht mens moet eerst weer bewijzen dat het zich toch goed kan gedragen.

Zoals ik het begrijp ga je weer terug naar het stadium dier wanneer je slechte daden doet. Dat komt omdat je op die manier je trillings-niveau verlaagt. Het is als het ware een "oorzaak en gevolg" gebeuren. Een dier heeft een lager trillings-niveau als een mens. Wanneer een mens zich op een slechte manier gedraagt verlaagt hij/zij het eigen trillingsniveau en wordt dan in het volgende leven als een dier geboren. Persoonlijk denk ik daar anders over maar dit is een antwoord op je vraag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100