Wat is de spirituele betekenis van sex?

Wat is de beste manier om tegen sex aan te kijken. In spirituele zin?

Toegevoegd na 46 minuten:
Door de eeuwen heen is seks altijd gebruikt als een soort controlemiddel.

Kennelijk is de mens vatbaar dat zij anderen kunnen controleren door seks als machtsmiddel. Aan de andere kant heeft seks een dusdanige betekenis dat zij hunzelf laten controleren door seks.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

éénwording.

Je moet niet tegen sex aankijken, je moet het doen! En er vooral van genieten.

Tantrische sex leert de natuurlijke kracht van seksualiteit te gebruiken om seksuele ervaringen te verbeteren. Dit op twee manieren: ■het verbeteren van bekwaamheid/kwaliteit van het bedrijven van de liefde. Dit omdat je de verrichtingen die erbij horen beter leert begrijpen en beheersen ■leren de controle zo te gebruiken, dat het magische kracht geeft. Bij Tantrische sex heeft geen van de partners het overwicht: het gaat om wederzijds respect; begrip tussen twee personen. Bij tantrische oefeningen heb je alleen controle over jezelf en jouw eigen lichaam. Tantra is meer dan alleen sex. Het is niet alleen een ontmoeting tussen lichamen, maar vooral een ontmoeting tussen geesten. Meer informatie over Tantra in het algemeen kun je vinden in het artikel Tantra - Spiritueel Ritueel .

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/seksua...

Dat er geen beste manier is om tegen sex aan te kijken. Het idee 'beste' en spiritualiteit gaan naar mijn idee niet goed samen. Hoe je sex ervaart, iedere keer weer anders, is hoe je bent. Het is allemaal onderdeel van jezelf, onderdeel van het leven. Lust, Romantiek, Passie, Lichamelijk, Geestelijk, het telt allemaal in gelijke mate mee. Het ten volle accepteren van alle aspecten van jezelf en van sex, en dat zonder oordeel liefhebben. Dat is mijn weg.

De meest spirituele basis is om elkaar lief te hebben, de beste basis niet alleen voor sex, maar voor alles. Dan pas weet je wat de ander nodig heeft en hoe je elkaar kunt dienen in plaats van zo nodig er zelf wat aan te hebben. Het leuke is als je op deze manier leeft je er zelf ook nog wat aan hebt, daar kom je dan wel achter.

Spirituele sex is wat min of meer gestoorde en gefrustreerde westerse schrijvers neerpennen over sex in het Oosten. Niets is minder waar. Sex is de bevrediging van lichamelijke behoeftes met als bijbedoeling procreatie. Een spirituele benadering is het begin van het einde. Gisteren was er in Man bijt hond, een dame, die 'snachts uittrad om sex te hebben in de astrale wereld. Heb je haar in de ogen gekeken?

Seks(met een K) heeft met spiritualiteit als zodanig niets te maken! Wel met lust.

Dichtbij zijn, dichter kun je niet zijn.

Sex wordt uiteraard op verschillende manieren ervaren. Door verschillende houdingen op allerlei vlakken doorheen de dagen, de maanden en jaren,leren partners elkaar kennen.Zij spelen op elkaar in,zij raken daardoor elkaar ook geestelijk aan en leren daardoor elkanders pittig vernuft. Ze leren van elkander de plezantste kant kennen en ontdekken de mogelijheid van het spirituele onderlinge spel !! NU pas krijgt sex een spirituele betekenis.

seks is ook in spirituele zin een genotsmiddel.

Sex heeft ook alles te maken met spirituele kracht. Door samen te smelten met je partner, kun je ook geestelijk samensmelten, om zo een eenheid te vormen.

"Wat is de spirituele betekenis van sex?" Seks heeft naar mijn mening twee kanten; een 'fysieke-' en een 'geestelijke' kant; het fysieke is slechts fysiek; maar de geestelijke kant kan aan de seks een spirituele betekenis geven: en wát die spirituele betekenis is, dát kan voor een ieder anders zijn; ik denk zelf, dat bepaalde mensen, via de geestelijke kant, dichter bij elkaar willen komen, elkaar willen leren vertrouwen, gelijke niveau's willen behalen, in- en naar elkaar willen groeien, de intimiteit meer compleet willen maken, zichzelf en elkaar willen bevrijden, en willen verlossen van schaamte; enz... denk maar bijvoorbeeld aan 'tantra'...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tantra
http://www.the-tantra-guide.com/tantra-seks.html

Bij sex geef je je over aan een lichamelijk verlangen, net zoals je doet, wanneer je opstaat om een broodje te gaan smeren, omdat je voelt dat die behoefte er is. Echter het is de enige lichamelijk verlangen waarbij je je je ook nog eens met ene ander verbind. Werkelijke overgave = verbinden. Omdat men vaak niet zijn eigen verlangens durft te voelen, raken de impulsen verstoord en krijg je vreetbuien, uithongering, maar b.v. ook sex zonder verbintenissen

In spirituele zin? Er zal wederzijds respect zijn en diepe liefde! Zij kunnen en durven zich in hun totaliteit over te geven aan elkaar en dit alles heeft te maken met integriteit, liefde, respect en het maken van verbinding met elkaar. Dat je samen kan zijn, zonder schaamte en in staat bent echt plezier te beleven aan sex. Dat je echt kunt voélen. Een samensmelting.

Ik ben bang dat ik het niet zo eens ben met al die " samensmelt" theorieën. Het klinkt prachtig, maar laten we eerlijk zijn...zo als je toch echt in je eentje dood gaat , hoeveel geliefden er ook om je heen staan op dat moment.. zo beleef je je orgasme echt alleen zelf. Sex en spiritualiteit....de hoogste vorm van genot is DAT aspect van genot dat maakt dat je creëert, herINnert, wie je werkelijk bent, in jouw ervaring, hier en nu. De laagste vorm van genot is dat aspect van genot dat maakt dat je vergeet wie je werkelijk bent. Seks als een vorm van recreatie.. even al je problemen vergeten.. ontsnappen aan de werkelijkheid van alle dag. Zonder de lagere vorm zouden we de hogere vorm niet kunnen ervaren. Dus het een is niet per definitie beter dan het ander. Het is alleen een andere ervaring. Via het lichaam, lichamelijk genot, kunnen we de fundamentele energie van al het leven oproepen. Een orgasme kan je op verschillende lichamelijke en geestelijke niveaus ervaren. Soms blijft het beperkt tot de buikstreek. Soms trekken je tenen krom en ervaar je het in heel je lijf. Tantra is een van de middelen om te leren hoe de seksuele energie, als langs een zuil ( chakra's) omhoog te trekken en te laten stromen door je hele lichaam. Samen tantra beoefenen is de mogelijkheid een ander te helpen zich te herinneren wie hij/ zij werkelijk is. Zich te herINneren. Maar het is en blijft de herINnering van degene die het stromen van die seksuele energie ervaart. Daarbij is een fysiek orgasme niet eens het doel. Het gaat om het oproepen, sturen en omhoogstuwen van de seksuele energie. En ja, helaas wordt seks vaak ingezet als een middel om macht over iemand te verkrijgen. Getuige de vele verkrachtingen, zelfs binnen een relatie. Om maar te zwijgen van vrouwenbesnijdenis. Zo bekeken kan tantra ook gebruikt worden als een machtsmiddel trouwens.

Doorgeven van het Woord... Seks is wat de wereld drijft... De grootste industrie overal... De grootste reden van misdaad en bedrog... En ook de fijnste invulling van tijdverdrijf... Aan jou de keuze...

Sex is om nieuwe lichamen voor zielen te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100