Is een geleidehond voor een visueel gehandicapte moslim aanvaardbaar?

Men zegt dat moslims doorgaans geen prijs stellen op de aanwezigheid van een hond in huis. Hoe zit dat met een geleidehond? Is dat voor een visueel gehandicapte moslim een optie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, maar men heeft daar in de VS (en is daar ook in het VK mee bezig) een alternatief voor: een blindegeleide pony. Zie link. Toegevoegd na 4 minuten: Overigens zijn honden weg degelijk onrein voor moslims, althans, volgens verschillende hadiths. In de koran staat er niets over.

Als hij goed ingeburgerd is dan zie ik geen enkel probleem, het is namelijk niet verboden door de Islam... Dus als die in Nederland kan beschikken over zulk hulpmiddel dan zal hij dat zeker doen als hij goed ingeburgerd is...

Ja daar kijken ze niet naar hoor.

Als die hond geen alcohol drinkt, geen varkensvlees eet, en niet blaft tijdens het gebed moet het kunnen :).

ik leid zelf hulphonden op en het is me nog nooit gebeurd dat in al die jaren moslim gelovige een hulphond wil hebben overal in de winkels mag ik met mijn hond komen om te trainen maar in tokos van de moslims mag ik absoluut niet komen dus ik kan me gezien mijn ervaring niet voorstellen dat het voor hen een optie is

Ja, dat mag. Zie het onderstaande voorbeeld. In dit artikel wordt uitgelegd dat je volgens de Koran met honden mag jagen. Je door honden laten leiden als je blind bent mag dus ook. (RJ)

Bronnen:
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/f...

Ja, dat is zeker een optie al zal niet elke moslim hier direct voor kiezen. De hond heeft dan een andere functie dan het zou hebben als huisdier. Wel moet ik een kanttekening maken: de hond zal niet overal in huis worden toegelaten, maar een aparte ruimte of hok krijgen omdat de neus van de hond nog steeds als onrein wordt gezien. Maar dat het in de islam is toegestaan, daar is geen twijfel over.