Is pluto pas na 1930 een astrologie planeet geworden? En kan een nieuwe planeet erbij worden gevoegd? ( astrologie )

Ik bedoel als de "tiende" planeet wordt gevonden , wordt hij dan bij de astrologische kaarten in getekend ? En hoe ging dat met Pluto ? Moesten na de ontdekking van Pluto alle astrologische kaarten opnieuw worden ingetekend ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of een nieuwe planeet wordt meegenomen, ligt aan de astrologie. We spreken namelijk wel van "de" astrologie, maar er zijn in werkelijkheid een heleboel astrologieën. In het westen hebben we al de astrologie die alleen de klassieke planeten meeneemt; dat zijn de planeten die al in de tijd van de Babyloniërs bekend waren. De overige planeten worden door deze astrologie genegeerd. Dan hebben we, eveneens in het westen, de astrologie die de nieuw-ontdekte planeten wél meeneemt. Die astrologie komt dus tot andere resultaten dan de eerstgenoemde astrologie. Verder is er nog de Hindoestaanse astrologie. Die gebruikt andere datums waarop de zon een sterrenbeeld in- en uitgaat. De Hindoestaanse astrologie geeft weer andere uitkomsten dan de beide westerse astrologieën. Deze drie astrologieën zijn de belangrijkste. Er zijn er nog veel meer. Allemaal geven ze andere resultaten. Het feit dat al die astrologieën iets anders zeggen, en dat nooit iemand heeft kunnen zeggen welke astrologie nu meer of minder betrouwbaar is dan een andere astrologie, geeft te denken over de waarde ervan... Hoe dan ook, om op je vraag terug te komen: --  Sommige astrologieën hebben Pluto wel verwerkt in hun systeem. Andere astrologieën negeren Pluto. --  Of een nieuwe planeet kan worden toegevoegd, hangt ervan af over welke astrologie je het hebt.

Nee, toen is hij ontdekt, overigens de enige planeet die door de amerikanen is ondekt. Dat is ook de reden dat die zo laat is gedegardeert dot dwergplaneet. Wat het ook is.

Ja, het systeem wordt inderdaad aangepast. Ook al bij eerdere ontdekkingen. Zie de link en pagina 18. Mag er niet uit kopiëren: Uranus in 1781 en Neptunus in 1846 hadden daar ook al voor gezorgd. http://books.google.nl/books?id=VwSMwdvRN_EC&pg=PA18&lpg=PA18&dq=ontdekking+pluto+aanpassing+kaarten+astrologie&source=bl&ots=te6R5VDiLF&sig=pP8o-mpCIEuoeUrISOYx4CUv2NM&hl=nl&ei=8fxtS9buJ4We4Qau28WqBw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6&ved=0CBQQ6AEwBQ#v=onepage&q=&f=false

vraag 1) Ja... vraag 2) Ja... Pluto werd ingevoegd... vraag 4) Ja... Het verschil van wetenschap en astrologie is dat bij wetenschap de realiteitszin aangepast wordt aan de wetten en bij de astrologie de wetten aanpast worden aan de realiteitszin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100