bestaan er raakvlakken tussen schizofrenen & paranormalen?

in deze context is mijn interpretatie van paranormaal: contact met geesten, zien, horen of voelen.
" " schizofreen: stemmen horen, mensen zien..
ervanuit gaande dat geesten bestaan (of dit echt zo is laat ik in het midden,dat zou anders helemaal ingewikkeld worden ;) )

Misschien zijn sommige mensen bestempeld met het ziektebeeld 'schizofrenie' terwijl ze misschien zoals mediums de gave bezitten om geesten te zien?
Anderzijds zijn er mensen dat bekeken worden als 'medium' terwijl dit een psychologische oorzaak heeft (schizofrenie)

ingewikkelder: wie weet bestaat de gave om contacten te leggen met geesten e.d. Maar door de manier waarop je als persoon met deze situatie omgaat, bepalend kan zijn in de verdere ontwikkeling ervan.
Je wordt overwelmd met zware emoties,het weegt te zwaar door op je schouders,antwoorden zoek je veel te ver en diep.. tot het je een logische gedachte lijkt dat de hele wereld zich tegen jou keert en dat alles een samenzwering is! => schizofrenie (indien deze mensen langs een psych gaan, zal deze altijd vragen om de stemmen te negeren en medicaties geven.. wat soms de beste oplossing is, maar niet altijd..)
Anderen mensen met zo'n gave zien vele mogelijkheden, worden door hun omgeving begrepen & willen dit omzetten in iets goeds=> paranormalen

concl: we kunnen toch nooit met zekerheid een 'stempel' op iemand kleven. wie weet wat de waarheid is?De waarheid.. bestaat niet.. er bestaan slechts interpretaties van situaties en perspectieven.

Weet jij het antwoord?

/2500